FC Barcelona vo včerajšom zápase jasným rozdielom zdolala Deportivo Alavés. Zápas v každom prípade poznačila ďalšia kontroverzia súvisiaca so systémom VAR, ktorý Messimu anuloval gól. Mnohí experti však tvrdia, že presný zásah mal platiť, pretože Antoine Griezmann jednoducho nebol v postavení mimo hru.

VAR vo včerajšom zápase pri akcii, ktorá sa skončila Messiho gólom usúdil, že Griezmann bol v čase Busquetsovej prihrávky tesne v ofsajde. VAR Messimu v tejto sezóne anuloval už tri ligové góly. Podobne tri góly VAR anuloval aj Munirovi z FC Sevilla. Messi sa v každom prípade nenechal rozhodiť a neskôr v priebehu zápasu strelil 2 góly po strelách spoza pokutového územia.

K situácii sa vyjadril aj tréner Koeman na tlačovke po zápase: "Moji asistenti na lavičke mi povedali, že ofsajd nebol. Prekvapilo ma rozhodnutie nie samotného rozhodcu, ale systému VAR. Ale nechajme to tak, pretože potom to bude len o tom, že sa stále sťažujem." Podobný názor mal Guilermo Amor, riaditeľ FC Barcelona pre inštitucionálne a športové záležitosti, ktorý povedal: "Pri Messiho góle nebol ofsajd. Škoda, že po roku a pol stále hovoríme o VAR, nie je to dobré znamenie. Stále je tu mnoho pochybností."

zdroj: marca.com BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2021-02-14 11:17:21
Ten VAR je asi len na srandu, lebo toto už nie je možné.
2021-02-14 11:54:06
Je to na zaplakanie ako sa s nami VAR hrá. Ak si priblížite tu grafiku, tak jasne vidno, že Griezmannovi nebrali v úvahu rameno, ale už ruku, len aby to vyšlo ako offside. Aký ma VAR význam ak si potom sami upravujú grafiku ako sa im hodí. Ak by potiahli čiaru z ramena, tak presne je to zarovno s https://pbs.twimg.com/...