Katalánsky denník Sport sa domnieva, že Miralem Pjanić môže byť ďalším problémom, ktorý nové vedenie FC Barcelona bude musieť vyriešiť. Transfer Bosniaka bol nákladný a bude ťažké predať ho podobnú cenu. 30-ročný záložník chce hrať častejšie, hoci jeho výkony sú sklamaním.

Pjanić sa k Barcelone pripojil preto, aby sa stal hráčom základnej zostavy, no aktuálne je len náhradníkom a neprezentuje očakávanú úroveň. Doteraz zasiahol len do 25. zápasov, na trávniku strávil 1183 minút, čiže 37% možného času. Situácia Pjanića je nepríjemná, ak vezmeme do úvahy, že Busquets odohral 2090 minút, Pedri 2204 a De Jong až 2885 minút. Jasným dôkazom toho, že niečo nie je v poriadku, je, že mladý Pedri odohral raz toľko minút ako jeho skúsenejší spoluhráč. V niektorých zápasoch dostal pred Pjanićom priestor aj Riqui Puig. Bosniak sa v základnej zostave objavil len v 3. z posledných 11. zápasov.

Bývalý hráč Juventusu opakovane vyjadril svoje prekvapenie, že hráva tak zriedkavo, ale jeho výkony na ihrisku si viac priestoru nezaslúžia. Pjanić hráva pod svoje možnosti a nenapĺňa požiadavky trénera. Za týchto okolností je možné, že Barcelona sa so záložníkom rozlúči. O to skôr, keď klub sa snaží o generačnú výmenu v kádri a držať v tíme 30-ročného záložníka, ktorý nehráva podľa očakávaní...

Katalánsky denník Sport je názoru, že Miralem Pjanić predstavuje pre nového prezidenta ďalší problém, ktorý bude potrebné riešiť. Bosniak bol kúpený za 60 miliónov eur a jeho zmluva je platná do roku 2024, takže na konci tejto sezóny bude odpísaná len 1/4 z prestupovej sumy, teda 15 miliónov eur. Ak Pjanić odíde v lete, v rozpočte klubu bude počas nasledujúcich troch rokov figurovať výdavok vo výške 15 miliónov eur na nákup hráča, ktorý v mužstve nebude. Odvážnou výzvou je vyrokovať predaj Pjanića za sumu, ktorá by výrazne znížila stratu, ale vzhľadom na jeho vek a slabú formu je to veľmi nepravdepodobné.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2021-02-20 19:40:45
Predať,nepochopiteľný prestup...
2021-02-20 19:42:21
Barto tu nechal tolko naslapnych min ze nam z toho bude este dlho horko...a ktovie ake prekvapenie este moze byt ak sa zverejnia vysledky financneho auditu.