Španielske médiá informujú, že Barcelona má záujem podpísať Juana Bernata na základe voľného transferu. Zámery Kataláncov však môžu prekaziť kroky PSG, ktorý chce s obrancom predĺžiť spoluprácu. O 27-ročného futbalistu má záujem aj Sevilla.

Barcelona už dlho hľadá schopného ľavého obrancu a finančné problémy ju donútili hľadať lacné riešenie. Nový ľavý bek by mal nahradiť Juniora Firpa. Médiá píšu, že tým obrancom má byť Juan Bernat, ktorému po sezóne končí zmluva s PSG. Parížania však majú veľký záujem predĺžiť s Bernatom spoluprácu. Madridský denník AS informuje, že PSG nechce, aby Bernat odišiel do Barcelony a posilnil tak bezprostredného súpera, s ktorým sa v Lige Majstrov často stretáva vo vyraďovačke.

Tlač píše, že Leonardo sa už stretol s Bernatom aj jeho agentmi, ale podľa L'Equipe prvotné dojmy nie sú dobré. Futbalista mal odmietnuť už niekoľko ponúk na predĺženie spolupráce. Vzhľadom na to, že klub chce predĺžiť spoluprácu aj s Kylianom Mbappém, v prípade rokovaní s Bernatom má istý platový limit, ktorý nechce prekročiť. Okrem toho sa na ľavej strane obrany v tíme usadili Layvin Kurzawa a mladý Mitchel Bakker, takže je otázne, či PSG potrebuje Bernata v tíme až tak veľmi.

Ten si v súčasnosti lieči zranenie kolena, ale na trávniky by sa mal vrátiť v najbližších týždňoch, hoci presný termín návratu nie je stanovený. 27-ročný obranca odohral v tejto sezóne len 3 zápasy, čo môže vzbudzovať isté pochybnosti o vhodnosti jeho kúpy. Španiel je v každom prípade veľmi skúseným futbalistom a mužstvu v uplynulej sezóne pomohol k postupu do finále Ligy Majstrov. V 32. zápasoch strelil 2 góly a prihral na 7.

Barcelone môže prekaziť plány aj záujem FC Sevilla. Estadio Deportivo uvádza, že Bernat je hlavným prestupovým cieľom Monchiho. V Andalúzii by hráč mohol počítať s istým miestom v základnej zostave, čo v prípade príchodu do Barcelony neplatí kvôli postaveniu Jordiho Albu. Okrem toho je Barcelona v nezávidenia hodnej pozícii z pohľadu finančnej situácie v klube. Ak Bernat na Camp Nou neprestúpi, Katalánci si budú musieť pomôcť s Juanom Mirandom alebo Alejandrom Baldem.

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
kluc Premium
2021-02-22 13:42:36
No pokiaľ bude u nás Alba s vysokým platom a odohra 80% zápasov tak na tých 20% nám stačí aj Miranda s Baldem s polovičným platom ako taktiez priemerný Bernat...
2021-02-22 14:07:41
Miranda je na krajného obrancu pomalý skôr by mal hrať na stopérovi.