Ousmane Dembélé sa v tejto sezóne konečne dostal do hry, hráva pravidelne a viaceré zápasy mu aj vyšli. Francúz však v La Lige nemá dobré štatistiky, keď strelil len 2 góly. Lepšie je na tom jeho krajan, ale hoci Griezmann zaznamenal veľmi dobrý vstup do nového roku, v posledných zápasoch je opäť neviditeľný.

Dembélé sa naposledy v lige presadil 29. decembra v zápase proti Eibaru. Odvtedy aj napriek tomu, že od prvej minúty odohral 7 zápasov, nestrelil ani jeden gól a zaznamenal dve asistencie. Doteraz v tejto sezóne odohral 17. zápasov a gól strelil ešte v zápase s Betisom. V konfrontácii s Cádizom mal 23-ročný útočník niekoľko sľubných príležitostí, zaznamenal 4 strely, ale Ledesma musel zasahovať len v jednom prípade. Krídelník v zápasoch nemá chladnú hlavu, aby šance zakončoval precíznejšie a nie silou.

Francúzova efektivita sa nachádza opäť pod drobnohľadom po tom, čo v zápase proti PSG zahodil veľmi dobrú príležitosť na zvýšenie stavu na 2:0 pre Blaugranas, čo mohlo výrazne ovplyvniť vývoj dvojzápasu. Nie je to prvá takáto situácia krídelníka v Lige Majstrov - všetci si veľmi dobre spomíname prvý zápas Barcelony s Liverpoolom na Camp Nou, kedy mal Dembélé čistú pozíciu na gól na 4:0.

Dembélé vniesol do hry Barcelony v tejto sezóne veľa pozitívneho, často dokázal rozhýbať útoky mužstva a sľubne sa to vyvíja aj s jeho zdravotným stavom, no 23-ročný mladík musí urobiť krok vpred aj z pohľadu štatistík, pretože mužstvo potrebuje jeho góly a asistencie. V roku 2021 sa strelecky presadil len v zápase s Cornellà.

Ďalším problém je hra iného francúzskeho útočníka v drese Blaugranas - Antoine Griezmanna. V zápase s Cádizom zaznamenal 29-ročný útočník len 19 presných prihrávok, najmenej spomedzi hráčov Barcelony v základnej zostave. Výsledky mužstva výrazne ovplyvňuje veľmi slabá efektivita na strane Dembélého, ale aj takmer žiadny vplyv na hru zo strany Griezmanna. Ako útočníci základnej zostavy musia pre Messiho predstavovať väčšiu podporu počas výstavby hry alebo pri efektívnom zakončení akcie. Ak vezmeme do úvahy všetky súťaže v tejto sezóne, Messi strelí gól každých 125 minút, Griezmann každých 219 minút a Dembélé každých 290 minút. Francúzi tak musia rázne zapracovať na tom, aby sa priblížili k forme kapitána Barcelony.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-02-22 19:15:23
Jednoznačne zdvihnúť plat na úroveň Messiho presne Vted ho dobehnu ?????
2021-02-22 19:24:43
Ve zkratce - Všichni z Francie v Barceloně jsou k pi** :D