Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Sú góly, je liga" - Mundo Deportivo informuje, že Barcelona porazila Elche v druhom polčase vďaka dvom Messiho gólom, ktorý je najlepším strelcom La Ligy. Tretí gól zaznamenal Jordi Alba. Barcelona sa zapojila do boja o ligu, má o 5 bodov menej ako Atlético, ktoré má zápas k dobru. Denník informuje o svojej prvej gala, na ktorej bude prostredníctvom online vysielania odovzdávať ceny vrcholovým športovcom za rok 2020. Formát gala bol zmenený kvôli koronavírusu. Gól Mendyho odblokoval mužstvo Zidana, ktoré od 17. minúty hralo v presile.

"Messi ťahá káru" - Sport píše, že Leo potiahol Barcelonu v nepríjemnom zápase s Elche, keď strelil dva góly. Alba uzavrel stav zápasu, ktorý mužstvu pomohol získať tretie miesto. Na vrchu titulky: Real vyhral po škandále. Manchester City získal 9. víťazstvo v rade. Denník opísal jeden deň s Laportom: "Charizmatický a vzbudzuje nádej."

"Messi tomu zabránil" - L'Esportiu informuje, že Argentínec vďaka svojmu talentu odblokoval zápas, ktorý sa vydal rovnakým smerom ako ten s Cádizom. Messi je s 18 gólmi už samostatným lídrom rebríčka Trofeo Pichichi. "Bolo to ako keby Rayo vyhralo La Ligu," povedal Joan Creus 25 rokov po zisku Copa del Rey. Manchester City je jednou nohou vo štvrťfinále Ligy Majstrov a Real získal prevahu nad oslabeným súperom. Hádzanári Barcelony vyhrali na palubovke Celje aj napriek absenciám a zaznamenali 13. víťazstvo v rade. Jordi Bargallo sa po 19. rokoch vracia do Noe. Holloway vytvoril svetový rekord v behu na 60 metrov cez prekážky. Esther Guerrero prekonala katalánsky rekord na 800 metrov.

"Tremendy!" - Marca spája Mendyho meno s výrazom tremendo (ohromný). Francúz strelil pekný gól, vďaka ktorému sa Real ocitol v dobrej situácii, aby postúpil do štvrťfinále. Obranca zažiaril pri strele z diaľky slabšou nohou v 86. minúte. Los Blancos využili veľmi prísne vylúčenie Freulera zo 17. minúty a odohrali inteligentný zápas. Deaktivovali ofenzívnu hru Atalanty a netrpeli veľa. Granada volá po sláve a Domingos Duarte povedal, že mužstvo musí vyhrať nad Neapolom. Barcelona sa poučila a nakoniec bez problémov zvíťazila. Pichichi Messi zaznamenal dva góly a gól strelil aj Alba. Holloway prekonal v Madride svetový rekord. Laso predĺžil kontrakt s Realom do roku 2023.

"Zlatý gól" - AS informuje, že Mendy osviežil súboj s Atalantou pekným gólom po strele pravou nohou z diaľky v 85. minúte. Taliani hrali v desiatich od 18. minúty po vylúčení Freulera. "Messi ožil" - Argentínec strelil dva góly a mal prsty v treťom góle pri víťazstve Barcelony nad Elche. Atlético VS história - Rojiblancos nikdy neotočili vývoj dvojzápasu, ak v domácom zápase prehrali. Nadal, Mir a Ansu sú kandidátmi na ocenenia od Laureus. Prvý z menovaných ako športovec roka, ostatní dvaja ako objav roka. Laso predĺžil kontrakt s Realom Madrid o 2 sezóny. Tiger Woods utrpel pri autonehode vážne zranenia nohy a šerif uviedol, že má šťastie, že žije.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.