FC Sevilla hrá veľmi vydarenú sezónu a v priebehu týždňa hneď v dvoch prípadoch preverí katalánsky celok. Andalúzania majú nielen výbornú defenzívu, pretože Barcelona si bude musieť poradiť aj s jej všestrannými hráčmi v strede poľa a v útoku.

Sevilla je v prebiehajúcom ročníku veľmi náročným súperom a mužstvo sa pod vedením Julena Lopeteguiho neustále rozvíja. Andalúzania sú v La Lige na štvrtom mieste, ale na Barcelonu strácajú len 2 body, pričom majú jeden zápas k dobru. Nie nadarmo sa hovorí, že Sevilla sa po sérii dobrých výsledkov (7 výhier v rade) stala jedným z kandidátov na titul. Dnešný zápas môže dať odpoveď na to, či o titul bude bojovať Barcelona alebo FC Sevilla. Tento tím je zároveň jednou nohou vo finále Copa del Rey, pretože Barcelona v prvom zápase semifinále na Sánchez Pizjuán prehrala 2:0. Prečo má Sevilla tak vydarenú sezónu?

Jedna z najlepších obrán v Európe

Sevilla nie je defenzívne nastaveným mužstvom, ale v tomto rok neinkasuje veľa gólov. Andalúzania dokázali v tomto aspekte vyrovnať dokonca Atlético (16 inkasovaných gólov v La Lige). V lige ťahajú sériu piatich zápasoch bez inkasovaného gólu. Brankár tímu vyťahoval loptu zo siete naposledy 19. januára v zápase s Alavésom. Za zmienku stojí aj to, že Sevilla v Copa del Rey neinkasovala gól v šiestich zápasoch. V piatich najsilnejších ligách inkasoval menej gólov už len Manchester City (15 v 25. zápasoch). Za zmienku stojí aj štatistika Lille - 16 inkasovaných gólov v 26. zápasoch. Sevilla sa v obrane prezentuje veľmi dobre, dokáže sa prispôsobiť požiadavkám súpera a nerobí veľa chýb. Na druhej strane zápas s Borussiou Dormund v Lige Majstrov ukázal, že stopérska dvojica Jules Koundé - Diego Carles nie je neporaziteľná. Zverenci Lopeteguiho tento zápas prehrali 2:3.

Sila v strede poľa

Fernando a Joan Jordan sú veľmi vytrvalí hráči, schopní pracovať po celý čas a k tomu sú veľmi dobre vybavení aj po technickej stránke. V prípade potreby môžu nabehnúť do pokutového územia a nebezpeční sú aj pri štandardných situáciách. Ide o kompletných hráčov, ku ktorým patrí aj Ivan Rakitić, ktorý je mimoriadne takticky vyspelý futbalista pomáhajúci pri organizácii hry. Lopetegui môže z lavičky poslať Gudelju, ak je potrebné do zápasu vniesť viac tvrdej práce, či Olivera Torresa, keď mužstvu chýba kreativita.

Rozmanitosť v útoku

Sevilla môže útočiť mnohými spôsobmi. Najväčšou hrozbou v pokutovom území je v lige 13-gólový Youssef En-Nesyri, ktorý je schopný strieľať góly rôznymi spôsobmi. Môže vyhrať silový súboj, nabehnúť si za obranu alebo prekonať brankára umnou strelou. Jednostrannejší je Luuk de Jong, ale Holanďan je veľmi ťažko brániteľný vo vzdušných súbojoch. Lopetegui môže pri tvorbe hry počítať s voľne sa pohybujúcim Papu Gómezom. Nie je jasné, že bude môcť nastúpiť Suso, ktorý si výborne rozumie s Jesúsom Navasom na pravom krídle. Ak nie, nahradiť ho môže Aleix Vidal či Munir, ktorý disponuje streleckým inštinktom. Veľkým oslabením je absencia Lucasa Ocamposa, ktorý sa dokáže prebiť cez každú defenzívu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-02-27 09:51:25
Nerobme si prehnané nádeje, aby sme neboli frustrovaní. Opakujem stále, skončiť do 4. miesta, to je náš reálny cieľ. Budem spokojný, ak v tejto prechodnej sezóne skončíme na 4. mieste a v nasledujúcej sezóne budeme už mať vyššie ciele. Škoda, že sme stratili veľa bodov so slabšími celkami na začiatku súťaže, a často po žiackych chybách v obrane. Nebyť toho, dnes by sme stali v tabuľke inak.
2021-02-27 10:46:40
Na ich obranu platia rychle protiutoky ako hral Dortmund s kolmymi prihravkami do behu nie do stoja alebo sirky ako to zvykneme hrat my.....