Barcelonu v najbližších dňoch čaká dvojica veľmi dôležitých zápasov proti FC Sevilla. Prvý je na programe už dnes v La Lige a ten druhý v strede týždňa v Copa del Rey. Katalánsky denník Mundo Deportivo píše, čo je v hre Barcelony potrebné zlepšiť, aby mohla ašpirovať na zisk nejakej trofeje.

Koeman a prvá výhra nad Sevillou

Tréner hral proti Andalúzanom v troch prípadoch a nikdy sa mu nepodarilo vyhrať. Dvakrát prehral a raz remizoval. Keď ešte trénoval Valenciu, na Mestalle zaznamenal prehru 1:2. Po príchode do Barcelony najprv v lige na Camp Nou remizoval 1:1 a následne v prvom zápase semifinále Copa del Rey na Sánchez Pizjuán prehral 2:0.

Nevyhnutný krok vpred od veteránov

Koeman sa snažil zmierniť tlak tým, že dodal, že aj mladí hráči by na seba mali prevziať zodpovednosť. Tréner však dal jasne najavo, že sú to práve veteráni a kapitáni, ktorí musia potiahnuť mužstvo v rozhodujúcej fáze sezóny. Barcelona bojuje o dva tituly a výhra nad Sevillou by určite zdvihla morálku v tíme.

Povstane Lenglet po remíze s Cádizom?

Francúz v ligovom zápase proti Seville neodohral ani minútu, pretože bol suspendovaný. V Copa del Rey dal tréner prednosť Umtitimu. Lenglet v poslednom období nehrá najlepšie a v zápase proti Elche sedel na lavičke po tom, ako v zápase Cádizom zapríčinil pokutový kop, ktorý znamenal stratu dvoch bodov. Teraz má priestor na to, aby pozdvihol hlavu a dokázal, prečo mal v uplynulej sezóne isté miesto v základnej zostave.

Messi a 3 zápasy proti Seville bez gólu

Sevilla patrí medzi obľúbené obete Lea Messiho, pretože v 41. vzájomných zápasoch nastrieľal až 37 gólov. V posledných troch zápasoch sa mu však brankára Andalúzanov nepodarilo prekonať ani raz - ani v lige, ani v pohári. V posledných 7. ligových zápasoch však Seville nastrieľal až 11 gólov.

Griezmann opäť nemá formu

Efektivita na strane Griezmanna je opäť zlá. Francúz sa nedokázal gólovo presadiť v posledných 6. zápasoch v rade (Betis, Alavés, Cádiz, Elche, Sevilla a PSG). Posledných gól zaznamenal do siete Granady a predtým ťahal sériu 7. gólov a 8. asistencií. V tejto sezóne zaznamenal celkovo 12 gólov v 35. zápasoch.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-02-27 13:15:13
Antonella Griezmanová koľko šancí dnes zahodi ?
2021-02-27 13:50:36
Messi so setril goly na dnes a na stredu