Lionel Messi sa dokázal strelecky presadiť aj v poslednom ligovom zápase proti Seville a gól zaznamenal v 8. ligovom zápase v rade. Ide o jeho tretiu najlepšiu streleckú sériu v Primera Division v kariére. Kapitán Barcelony zároveň bojuje o svoju 8. Trofeo Pichichi v kariére. Argentínec okrem toho prihrával na prvý gól Dembélého.

Leo Messi v 86. minúte stretnutia proti FC Sevilla uzavrel skóre na 2:0. Bol to jeho 19. gól v prebiehajúcej sezóne La Ligy a aspoň jeden gól strelil v posledných 8. zápasoch. Je to jeho tretia najlepšia strelecká šnúra v kariére z pohľadu La Ligy. Stále má však ďaleko k tomu, aby sa aspoň priblížil k najlepšej sérii v kariére - tá trvala od 11. novembra 2012 do 5. mája 2013 a Messi skóroval v 21 po sebe idúcich zápasoch.

Messi od začiatku roka 2021 nedokázal prekonať jedine brankára Huescy. V boji o Trofeo Pichichi navýšil náskok pred druhým Luisom Suarezom, ktorý má aktuálne 16 gólov. Ak sa Argentínčanovi podarí získať trofej pre najlepšieho strelca La Ligy po 8-krát v kariére, z pohľadu piatich najlepších európskych líg predbehne Gerda Müllera a Eusebia. Ak berieme do úvahy všetky súťaže, Messi v roku 2021 nastrieľal 14 gólov a v súčasnosti je najlepším strelcom v piatich najlepších európskych ligách.

Messi zároveň ukončil trojicu zápasov bez streleného gólu proti Seville. Argentínec strelil 38 gólov v 42. vzájomných zápasoch. Messiho prínos pre mužstvo v poslednom zápase bol v každom prípade enormný. Zaznamenal 7 úspešných driblingov a vyhral 13 z 23. súbojov. Okrem toho je potrebné vyzdvihnúť skvelú úspešnosť prihrávok v prípade Messiho na úrovni 91,1%. Argentínec v tejto sezóne bol presnejší už len na Balaídos (92,2%).

Horšou správou je, že v tomto zápase videl svoju štvrtú žltú kartu v sezóne a podobne ako Frenkie de Jong je len jednu kartu od suspendácie. Možno ju obaja hráči uvidia v zápase s Osasunou, ktorý sa hrá 6. marca, aby si oddýchli v zápase s Huescou, ktorý je na programe 15. marca. 21. marca totiž na Kataláncov čaká ťažký súboj s Realom Sociedad.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-03-01 08:29:04
A chcete ho všetci vyhodit