Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Veľmi živí v Copa del Rey aj v La Lige," Barcelona opäť získava veľmi dobrý pocit a zapája sa do boja o dvojicu titulov. Skvelý zápas v Andalúzii ukázal Koemanovmu mužstvu, že otočiť dvojzápas s pohári je možné. Pedri si nezahrá dva týždne a Araujo bude pripravený na stredu. Intenzívna debata - športové projekty vniesli napätie medzi Laportu, Fonta a Freixu. Zajtra je na programe ďalšia debata. Zidane získal na kľúčový zápas štyroch hráčov. Atlético si vydýchlo vďaka systému VAR a Felixovi. Canelo knokautoval súpera a udržal si tituly. Basketbalisti Barcelony porazili Penyu po návrate Clavera.

Sport píše, že Barcelona si už poradila so sklamaním po zápase s PSG a je presvedčená, že zabojuje o ligu aj o pohár. Taktické zmeny Koemana fungovali a mužstvo si myslí, že je schopné otočiť semifinále pohára. Hráči sa chceli čo najrýchlejšie zapojiť do boja o titul, ktorý podľa nich potrvá až do konca ligy. Atlético ukončilo svoju krízu. Dnes test pre Real. Pedri nezahrá 2-3 týždne. Nenastúpi ani proti Seville, ani proti PSG. Napätie počas prvej debaty - Laporta, Font a Freixa sa navzájom napádali. Denník analyzuje športové projekty kandidátov. Mirotić zničil Penyu.

"Prvý útok" - Laporta, Font a Freixa sa po prvýkrát zúčastnili spoločnej debaty, v ktorej vládlo napätie, ktoré otvorilo záverečnú fázu volebnej kampane. Joventut nebol schopný čeliť Barcelone v derby. Katalánsko získalo národný titul v crosse a Oukhelfen bol druhý. Elena Fort z Laportovej kandidatúry: "Ženy by sa mali zapojiť do každodenného života Barcelony." Espanyol si zaslúžil výhru, ale s Gijónom len remizoval. Atlético nezakoplo na ihrisku Villarrealu. Vyhralo 2:0 a pred Barcelonou má náskok piatich bodov, pritom má ešte jeden zápas k dobru. Girona remizovala s Fuenlabradou a nevie si udržať šieste miesto.

"Na derby vo výhode" - Atlético v zápase s Villarrealom dokázalo trpieť, no Žltá ponorka si zaslúžila viac. Líder tabuľky vyhral a pred Barcelonou má náskok 5 bodov, pred Realom 6. João Felix utíšil všetkých pekným gólom. Bale sa vrátil - v zápase s Burnley strelil 2 góly a na jeden prihral. V štyroch posledných zápasoch strelil 4 góly a na 3 prihral. Puertas opäť oživil Granadu. Real útočí na post lídra, ktorý zaujme, keď porazí Real Sociedad aj Atlético. Kroos sa dnes stane Nemcom s najvyšším počtom odohraných zápasov za Real.

"Atlético vie trpieť" - vlastný gól Pedrazu a gól Felixa zabezpečili Atléticu kľúčovú výhru. Portugalčan ukázal smerom k lavičke gesto, ktorým naznačil utíšenie. Villarreal bojoval až do konca a zaznamenal až 19 striel. Atlético a Barcelona vyhrali, Real Madrid v dnešnom zápase nemôže zakopnúť. Sociedadu bude chýbať najlepší strelec Isaak. Žiaden kandidát na prezidenta neodpisuje Koemana. Pedri si nezahrá 1-2 týždne. Nezasiahne do zápasu proti Seville, ale existuje nádej v súvislosti so zápasom s PSG. Bale ožíva - dva góly do siete Burnley. V posledných štyroch zápasoch strelil 4 góly a prihral na 3.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-03-01 10:02:22
zvláštne ako radi použivaju v španielsku slovo - trpieť
2021-03-01 11:55:23
Josep María Bartomeu, Óscar Grau and Román Gómez Ponti were arrested.