Rozhlasová stanica Cadena SER informuje, že Josep Maria Bartomeu mal po odhalení škandálu Barçagate zrušiť návrh vedenia na vyhlásenie predčasných volieb.

Dva dni po prevalení aféry o tom, ako Barcelona zaplatila za diskreditáciu rôznych ľudí na sociálnych sieťach, sa prezident klubu stretol s viceprezidentmi Jaume Masferrerom a Oscarom Grauom. Potom sa všetci členovia vedenia stretli v reštaurácii Sant Just Desvern. Hlasovalo sa o zvolaní predčasných volieb a táto možnosť si získala najviac zástancov. Bartomeu mal však vyhlásiť, že sa nejednalo o oficiálne zasadnutie vedenia, hoci prítomní boli všetci členovia a že neexistuje žiadny protokol. V súvislosti s tým prezident trval na tom, že hlasovanie je neplatné.

Na tom istom stretnutí sa diskutovalo aj o audite. Bartomeu stanovil jeho rozsah a obmedzenia. Aj keď audit viedla externá spoločnosť, kľúčové záležitosti musel schváliť Oscar Grau. Noelia Romero, compliance officer klubu, vypracovala report, v ktorom informovala o nezrovnalostiach a chcela, aby prezident tento report predstavil vedeniu. O tri dni na to bola suspendovaná a neskôr aj prepustená.

Cadena SER na záver informuje, že Xavi Asensi, riaditeľ kancelárie v Hong Kongu, odmietol podpísať dvojicu kontraktov, ktoré mali ísť cez jeho kanceláriu. Podľa jeho názoru boli zmluvy "nejasné" a znepokojovali ho. Ak by boli tieto zmluvy preplatené, "mohlo by to pre neho mať vážne dôsledky."

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-03-05 09:14:54
Potkan, ktorý konečne nie je v klube.