FC Barcelona v odvete osemfinále Ligy Majstrov v Parku Princov len remizovala s PSG 1:1 a po prehre v domácom zápase 1:4 vypadla z tohto turnaja. Katalánci však v druhom zápase predviedli veľmi dobrý výkon a nemajú sa za čo hanbiť.

Najlepšie: Kvalita v prvom polčase

Barcelona dnes potrebovala streliť minimálne 4 góly, aby mohla aspoň pomýšľať na postup do ďalšej fázy Ligy Majstrov. Bolo teda jasné, že musí hrať ofenzívne. Rozostavenie 3-4-1-2 bolo reakciou na očakávania fanúšikov Blaugranas. Mužstvo sa hneď od úvodu vrhlo na domácich a v prvom polčase si vypracovalo toľko šancí, že ak by premenilo len každú druhú, pohodlne mohlo viesť 4:1. Sám Dembélé sa v štyroch prípadoch objavil v gólovej šanci a Messi okrem pekného gólu zahodil pokutový kop. Výkon zverencov Ronalda Koemana sa však mohol pozdávať a keď sa do hry vrátia Piqué s Araujom, záver sezóny môže byť poriadne napínavý.

Najhoršie: Efektivita a Pjanić

Nevyužitá penalta, brvno Desta či ďalšie pozahadzované 100%-tné šance Dembélého a Messiho - to je presne opak toho, čo povedal Koeman na tlačovke pred zápasom. Tréner Barcelony dúfal v maximálnu efektivitu a nakoniec z toho bolo strelecká impotencia. V takejto situácii bolo nemožné zmazať náskok PSG z prvého zápasu a dokonca ani zvíťaziť v odvete. Aby toho nebolo málo, striedania do hry nepriniesli nič a výkon Pjanića si zapamätáme vďaka strate niekoľkých lôpt a predvídateľných prihrávok.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2021-03-11 00:12:19
Najlepšie bolo zároveň to najhoršie nejak takto ?
2021-03-11 00:20:36
Najlepsie: moj tip bol uplne mimo, PSG jedno velke sklamanie, prvy polcas bol ako z rise snov. Skoda sanci, ale hra bola skvela, drzali sme PSG totalne mimo hry. Na tomto sa da staviat do buducna. Tento tym ma neskutocnu buducnost. Klobuk dole za famozny prvy polcas (sance mrzia, ale hra to vynahradila). Paradoxne aj Busquets dnes zahral dobre, takze sa mu tymto ospravedlnujem. Plus skvely rozhodca, ktory to podla mna zvladol fantasticky!
Najhorsie: Lenglet, ktory nema ani na to, aby hral za Pohronie a dve miestne celebrity Hans a Pader.
Sumar: hra skvela, tento tym, ak sa vhodne doplni a zbavime sa nepotrebnych hracov, tak bude o dva roky (mozno o rok) tazky kandidat na vitaztvo v LM!
Po dnesku velka spokojnost a do buducna, uz netipujem!