Rokovania o prestupe Erlinga Hålanda sú v podstate dražbou, o ktorú sa Mino Raiola ako agent hráča určite pokúsi. Agent a otec hráča už rokovali s Barcelonou a Realom, teraz je čas na anglické kluby. Katalánska rozhlasová stanica RAC1 dnes zverejnila podmienky zo strany predstaviteľov hráča, ktoré sú astronomické.

Rádio dnes informovalo, že Barcelone boli zo strany predstaviteľov hráča predstavené nasledovné požiadavky:

- 20 miliónov eur provízie pre Mina Raiolu
- 20 miliónov eur provízie pre otca hráča
- 30 miliónov eur v čistom plat pre Hålanda
- k tomu náklady na samotný transfer vo výške minimálne 150 miliónov eur

Ide o šialené požiadavky, najmä ak berieme do úvahy súčasnú finančnú situáciu vo futbale v dôsledku pandémie koronavírusu. Jedným zo spôsobov ako môže Barcelona túto operáciu financovať, je predaj 49% práv Barça Corporate, čo môže do klubovej pokladnice priniesť 250-300 miliónov eur.

Deportes Cuatro predstavil aj inú možnosť na získanie potrebných financií. Do hry by vstúpil investičný fond, ale to by znamenalo nutnosť platiť úroky. Problémom je však Hålandovi plat, pretože platový limit jasne poukazuje na to, že náklady na platy v klube nemôže prekročiť 70% rozpočtu. Kvôli tomu by bolo nutné, aby z Camp Nou počas leta odišli hráči ako Coutinho, Griezmann či Dembélé. Pomôže aj predaj Umtitiho, ktorý má zmluvu platnú ešte 2 roky. Mundo Deportivo informuje, že Barcelona by Hålandovi mohla ponúknuť nižšiu fixnú časť mzdy a vyššie bonusy v závislosti od získaných trofejí a jeho výkonov.

zdroj: RAC1
foto: twitter

Diskusia

23 komentáre
mito669 Premium
2021-04-04 21:04:58
Nesplniteľné podľa mna v dnešnej dobe
2021-04-04 21:07:25
Taketo poziadavky ved to neni momentalne realne. A neverim ze si fakt myslia ze im to niekto da ?