Medzi hlavné úlohy nového vedenia FC Barcelona patrí predĺženie zmluvy s Leom Messim. Médiá naznačujú, že Argentínec môže prijať rozhodnutie do konca ligovej sezóny, teda do polovice mája. Kapitán tímu je zameraný na športové ciele, ale premýšľaniu o budúcnosti sa nevyhne.

Madridský denník AS opätovne zdôrazňuje, že pre Messiho bude kľúčový športový projekt, oveľa viac, než finančná ponuka. Rokovania sa majú začať ešte pred príchodom Jorgeho Messiho do Barcelony. Messiho otec sa v súčasnosti nenachádza v Španielsku, ale to nevylučuje rozhovory hráča s klubom. Denník dodáva, že Barcelona môže svojej hviezde ponúknuť doživotnú zmluvu, spojením Messiho značky so značkou klubu, čo bolo cieľom všetkých troch kandidátov na prezidenta. To by znamenalo platiť Leovi mzdu po mnoho rokov, s výnimkou obdobia, počas ktorého by hrával v Amerike alebo v Katare, ak by sa rozhodol, že kariéru ukončí práve tam.

Aj katalánsky denník Mundo Deportivo zdôrazňuje, že Messi je pripravený súhlasiť so znížením platu za podmienky vhodného športového projektu. Do svojich radov ho stále láka PSG i Manchester City, ale dá sa očakávať, že Angličania sa o Messiho príchod ani len nepokúsia, ak nie sú schopní získať už len nástupcu za Agüera. Nad budúcnosťou Argentínčana v klube visí otáznik, ale jasný názor na tému má Andre Cury, bývalý skaut FC Barcelona: "Som si takmer istý, že Leo zostane v Barcelone," povedal pre Radio Continental. "Opäť tam bude šťastný a bude tam aj nové mužstvo, ktoré bude hrať dobre a o rok či dva bude opäť číslo jeden na svete. Poznám Messiho históriu v Barcelone. Mal veľmi dobré vzťahy s Laportom a teraz je späť. V klube sa teraz deje množstvo pozitívnych vecí," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-04-05 09:10:23
Krásne sa to číta...bodaj by to bola realita
2021-04-05 09:53:25
Ked zostane Messi,netreba nam Haalanda/žoldniera/...a mozme si vychovat svojho Haalanda/co ked nim o 2 roky bude Fati/,alebo niekto nadejny mlady,ktoreho kupime,alebo z La Masie?
Messi este 2 roky iste u nas potiahne.