Frenkie de Jong je kľúčovým hráčom Barcelony pod vedením Ronalda Koemana, ale zdá sa, že 23-ročný futbalista sa po niekoľkých zápasoch na poste stopéra chce vrátiť opäť do stredu poľa.

De Jong nemá problém splniť akúkoľvek úlohu, ktorú od neho tréner požaduje, ale zároveň nemá problém s tým, aby na rovinu povedal, čo si o niektorých požiadavkách Koemana myslí. Teraz je zrejmé, že De Jong sa chce vrátiť do zálohy, čo je úplne pochopiteľné.

"Radšej hrám v strede poľa, ale ak je pre mužstvo najlepšie, aby som hral vzadu alebo na inej pozícii, urobím to," povedal De Jong po zápase Barcelony s Realom Valladolid. "Dnes sme zmenili systém a hral som na viacerých pozíciách," uviedol.

De Jong v zápase proti Realu Valladolid začal v strede defenzívy, neskôr sa presunul do stredu zálohy a objavil sa aj na pravom krídle, kde centroval pri gólovej akcii Dembélého. Bývalý hráč Ajaxu nemá problém zahrať na viacerých postoch, ale dobre vie, na ktorej pozícii je najefektívnejší - v strede zálohy.

To vyvoláva otázku, kam ho Koeman pošle v sobotňajšom zápase proti Realu Madrid. Je totiž zrejmé, že De Jong sa objaví v základe, no na akej pozícii? Návrat Gerarda Piquého môže znamenať, že Koeman nebude potrebovať svojho krajana v obrane, takže ho môže nasadiť do stredu poľa k Pedrimu a Busquetsovi.

To by však znamenalo, že jeden z trojice Griezmann - Messi - Dembélé sa presunie na lavičku. Vzhľadom na Dembélého formu, vzhľadom na dôležitosťou Lea Messiho v mužstve, je zrejmé, že Čierny Peter zostane v rukách Griezmanna. De Jongova požiadavka na návrat do stredu poľa tak podľa všetkého posadí Griezmanna na lavičku.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-04-07 08:21:45
Jeho je škoda v obrane aj keď aj tam je istota, ale je to dráhy "luxus" na úkor kvality zalohy
2021-04-07 08:33:51
Proti Realu bude doufám v záloze.
Za mě:
Ter Stegen
Dest-Araujo-Lenglet-Alba
Busquets
de Jong-Pedri
Messi-Griezmann-Dembele