Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Rozbehnutí na El Clásico" - Mundo Deportivo píše, že Barcelona pricestuje do Valdebebas po 19. kolách bez prehry, keď získala 51 z 57. bodov. Barcelona vyhrala 6 zápasov v rade a vie, že ak vyhrá, urobí kľúčový krok k zisku titulu. Dembélé chce zostať v Barcelone, zatiaľ čo v Paríži špekulujú o jeho výmene za Neymara. Na vrchu titulky: Vinicius skóroval v zápase proti fádnemu Liverpoolu. Dva góly Brazílčana znamenajú, že Real je pred odvetou na Anfield v dobrej pozícii. Denník informuje o otvorenej vojne medzi Diakhabym a Calom. Francúz potvrdil, že súper ho nazval "čiernym hovnom", zatiaľ čo hráč Cádizu to poprel a vyhlásil, že sa stal obeťou verejného lynču.

"Ponuka pre Dembélého: ďalšie tri roky" - Sport informuje, že Barcelona ponúka Francúzovi kontrakt do roku 2025 so súhlasom trénerov a čaká na uzatvorenie finančnej dohody. Klub počká na odpoveď len do Majstrovstiev Európy a ak obe strany nedosiahnu dohodu, klub sprístupní hráča na prestupovom trhu, aby po skončení zmluvy neodišiel zadarmo. Čo sa týka Neymara, denník píše, že Brazílčan môže prísť na Camp Nou v rámci výmeny alebo zadarmo o rok neskôr. Cala poprel, že urazil Diakhabyho a Valencia lamentuje, že hráč sa neospravedlnil. Vinicius strelil Liverpoolu 2 góly a Real má bližšie k postupu do semifinále Ligy Majstrov. Foden v nadstavenom čase zachránil Manchester City v zápase proti Borussii Dortmund. Dnes repríza posledného finále Ligy Majstrov, keď Bayern čelí PSG.

"Z 12 na 1"  - L'Esportiu poznamenal, že Barcelona je v jarnej časti ligovej sezóny neporaziteľná a získala 51 z 57. bodov, čo jej umožnilo prakticky úplne stiahnuť náskok Atlética, ktoré malo na začiatku decembra. Cala poprel, že urazil Diakhabyho a ten si stojí za svojimi obvineniami. Real je optimistický a v prvom zápase proti Liverpoolu získal dobrý výsledok. Aj City získalo pred odvetou minimálnu výhodu. Laporta môže byť prvý, kto uvidí štyri sekcie klubu kraľovať v Európe: basketbal, hádzaná, hokejbal a futsal. Yassine Ouhdadi bude patriť medzi lákadlá medzinárodného mítingu v L'Hospitalet.

"Vinicius korunoval sám seba" - Marca usudzuje, že Brazílčan viedol tanec Realu v zápase s Liverpoolom. Skvelý zápas Realu, ktorý v Európe rastie. Dva góly Viniciusa a jeden Asencia zabezpečili Realu náskok pred odvetou. Gól Salaha oživil The Reds. Foden zachránil City v poslednej minúte. Denník píše, že Kráľovský pohár má svoj dezert: teraz sa zápas Realu Sociedad proti Athletic odohrá v lige. "Nazval ma čiernym hovnom a nemôžem to tolerovať," vyhlásil Diakhaby. "Alebo si to vymyslel, alebo to zle pochopil," vysvetlil Cala. Barcelona ešte neurobila krok vo veci predĺženia zmluvy s Leom Messim. Severná Kórea je prvou krajinou, ktorá nevycestuje na Olympiádu do Tokia.

„Vini, vidi, vici“ - AS píše o dvoch góloch a skvelom výkone Brazílčana. Real porazil Liverpool v prvom polčase a neskôr súperovi kládol odpor. Strelecky sa presadil aj Asensio. "V žiadnom momente som ho nenazval čiernym hovnom," Cala poprel, že urazil Diakhabyho a Valencia odpovedala, že mu neverí. Valladolid kritizuje Jaime Latreho a Bruno priznal, že ak by povedal to, čo si myslí, nezahral by si už do konca sezóny. Denník píše o ďalšom súboji Athletic Club s Realom Sociedad - tentokrát v lige. Los Leónes musia vzdať hold víťazovi Kráľovského pohára a v zápase je cítiť odvetu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-04-07 11:21:10
Fakt by ma zaujimalo, ci si to cierni vymyslaju, lebo teraz letia rasisticke urazky a chcu sa zviditelnit, alebo bieli zatlkaju.....inac vcera Liverpool dostal velmi lacne goly, az mi to bolo divne, prvy polcas hrali velmi biedne....snad to doma daju ako s nami :)))