Philippemu Coutinhovi sa obnovilo zranenia kolena a musel podstúpiť druhú operáciu. To znamená, že do konca sezóny si nezahrá a nestihne ani Copa America.

Brazílčan v tejto sezóne neodohrá už žiadny zápas a teda za Barcelonu nenastúpi aspoň na 100 zápasov, čo by znamenalo, že Katalánci by Liverpoolu museli zaplatiť ďalších 20 miliónov eur v rámci bonusov dohodnutých pri prestupe. Coutinho pritom už od decembra neodohral ani jeden zápas. V tejto sezóne zasiahol do 14. zápasov a celkovo za Barcelonu odohral 90 duelov.

Barcelona za hráča zaplatila 120 miliónov eur v roku 2018. Ďalších 40 miliónov eur bolo dohodnutých v rámci bonusov, z ktorých Liverpool získal zatiaľ 15 miliónov eur. Na ďalšie si bude musieť počkať a možno sa ich ani nedočká.

Možný odchod počas leta

Pandémia koronavírusu mala na Barcelonu obrovský dopad. Klub sa ocitol vo finančných problémoch a potrebuje predávať hráčov, aby sa z tejto situácie dostal a prípadne získal prostriedky na nákup nových posíl. Jedným z hráčov, ktorí môžu Camp Nou počas leta opustiť, je aj Coutinho.

Barcelona okrem toho potrebuje znížiť výdavky na platy a určite padne vhod, ak nebude musieť vyplatiť Liverpoolu 20 miliónov eur v bonusoch. Katalánci dúfajú, že sa im podarí nájsť klub, ktorý bude ochotný zaplatiť za Coutinho zodpovedajúcu čiastku. To však bude problém, keďže Brazílčan je dlhodobo mimo hru a nezahrá si ani na Copa America, kde mohol svojimi prípadnými dobrými výkonmi zvýšiť svoju cenu.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-04-07 10:09:20
Chcel by som ho vidieť znova v PL. Na začiatku sezóny mu to u nás šlo a páčilo sa mi ako sa nebál občas vystreliť. Teraz už je nám zbytočný a máme mladších+tých 20m.
2021-04-07 10:20:45
V létě ho asi neprodáme za velkou sumu, i kvůli zranění o něj nebude zájem. Asi by bylo lepší vyjednat hostování + povinná (opravdu povinná a ne jako u Rafinhy) koupě.
Každopádně to s lékaři a obnovou zranění je opravdu divné a mělo by se to řešit. Aby Fati řešil zranění tak dlouho a hrozila mu další operace a aby Coutinho, který měl být pomalu fit musel jít na další operaci je opravdu divné a navíc to škodí klubu, který by je teď potřeboval na závěr sezóny. Snad se z toho oba dostanou co nejdřív.