Barcelona má v úmysle čo najskôr predĺžiť spoluprácu s Ousmane Dembélém. Katalánci chcú túto záležitosť uzavrieť ešte pred Majstrovstvami Európy. Katalánsky denník Mundo Deportivo v každom prípade tvrdí, že PSG a Barcelona sa môžu rozhodnúť pre výmenu Neymara za Dembélého za podmienky, ak obaja hráči nepodpíšu predĺženie svojich kontaktov.

Budúcnosť Ousmane Dembélého v Barcelone stále nie je jasná. Katalánsky denník Sport informuje, že Barcelona teraz považuje rokovania s Dembélém o predĺžení zmluvy za prioritu po tom, čo dosiahla pokrok v rokovaniach o novej zmluve s Ilaixom Moribom a Oscarom Minguezom. Katalánci chcú predĺžiť zmluvu s Dembélém do roku 2025 a dosiahnuť dohodu ešte do Majstrovstiev Európy. Denník Mundo Deportivo tvrdí, že ak sa to do určeného termínu nepodarí, Barcelona sprístupní Dembélého na prestupovom trhu, aby ho mohla predať počas tohto leta, inak na budúci rok odíde zadarmo.

Sport aj Mundo Deportivo zhodne tvrdia, že 23-ročný krídelník chce pokračovať v kariére v Barcelone, ale jeho okolie si je vedomé toho, že Barcelona v súčasnej finančnej situácii nebude hráčovi schopná poskytnúť také podmienky zmluvy, aby pre neho boli lukratívne. Blaugranas chcú mladíkovi ponúknuť plat, ktorý sa bude zvyšovať každou sezónou, pretože aktuálna finančná situácia v klube nie je dobrá. Medzičasom však silnie Dembélého pozícia za rokovacím stolom, pretože podáva dobré výkony. Okrem toho na seba pritiahol pozornosť klubov ako Juventus, Chelsea či Manchester United. Sport píše, že Juventus už má vplyv na priebeh rokovaní o predĺžení zmluvy, pretože hráč svoje konečné stanovisko odkladá. Mundo Deportivo na druhej strane tvrdí, že je zapríčinené tým, že Dembélé sa chce sústrediť na futbal a na sezónu.

Dembélé sa v Barcelone cíti ako dôležitý hráč a trénerský štáb s ním chce pokračovať v spolupráci, pretože hráč sa správa oveľa profesionálnejšie, pracuje tvrdo a začína využívať svoj potenciál. Francúz však chce podpísať veľkú zmluvu a Barcelona mu však môže ponúknuť dokonca len menej lukratívnu ako má v súčasnosti. Mundo Deportivo v tomto smere informuje, že do rokovaní môže zasiahnuť Paris Saint-Germain. Ak sa Parížanom nepodarí predĺžiť zmluvu s Neymarom, existuje možnosť, že sa ho pokúsia vymeniť práve za Dembélého. Pre Blaugranas by sa mohlo jednať o dobrú alternatívu, ak sa im taktiež nepodarí predĺžiť zmluvu so svojim hráčom a tak či tak ho budú chcieť počas leta predať. Francúzovi totiž končí zmluva v júni 2022 a počas leta bude posledná možnosť na jeho predaji zarobiť resp. vymeniť ho za Neymara. Denník zároveň vylučuje, že do tejto operácie budú nakoniec začlenený aj Griezmann, pretože ten odchod do Parku Princov rázne odmietol.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-04-07 12:02:31
Jasné, vymeniť 23 ročného hráča s potenciálom za 29 ročného hráča, ktorý sa pomaly blíži k svojmu zenitu dáva zmysel. Nezavolajú náhodou Bartomea naspäť aby urobil tento obchod.
Takáto výmena už keď tak len za Griezmanna a Coutinha!!!
kluc Premium
2021-04-07 12:44:29
Ked už tak za Mbappeho a pribalime aj Emersona alebo koho budú chcieť.