V poslednom čase sa veľa hovorí o predĺžení zmluvy s Ousmane Dembélém, ale katalánsky denník Sport píše, že Barcelone veľmi záleží aj na predĺžení spolupráce s Pedrim. Súčasná zmluva s mladým Španielom je úplne neadekvátna jeho úlohe v tíme a prezentovaným výkonom.

18-ročný futbalista prekvapil svojou bleskovou adaptáciou a skvelými výkonmi na ihrisku, vďaka čomu sa rýchlo stal jedným z najčastejšie hrajúcich hráčov v Barcelone. Keď prestúpil do Barcelony z Las Palmas, podpísal zmluvu na 2+2 roky. Teraz však pravidelne hráva v základnej zostave a je jasné, že klub využije možnosť jednostranného predĺženia kontraktu o spomínané 2 roky. Je však možné, že Pedri podpíše nový, vylepšený kontrakt.

Sport tvrdí, že Katalánci chcú s mladíkom podpísať zmluvu na 4 a 5 rokov a zachovať odstupnú klauzulu vo výške 400 miliónov eur. Vzťahy s hráčom sú skvelé a Ronald Koeman je s jeho výkonmi veľmi spokojný. Zároveň nie je vylúčené, že Luis Enrique ho povolá na EURO. Barcelona chce s hráčom začať rokovania, pretože na neho chce vsadiť a spája s ním svoju budúcnosť. Nie je sa kam ponáhľať, ale cieľom je vyriešiť túto záležitosť čím skôr, ideálne pred štartom budúceho ročníka.

Ronald Koeman je s výkonmi mladého záložníka spokojný od samotného začiatku. Prvá vec, ktorú povedal, keď ho zbadal v akcii, bolo, že urobil dojem. Holanďan hráča nepoznal a jeho charakteristiku mu predstavil Ramon Planes. Tréner je s Pedrim veľmi spokojný, ocenil ho a chválil, pričom ho podporil aj po zápasoch, ktoré mu úplne nevyšli, ako napríklad posledné El Clásico. Vďaka tomu sme mohli v zápase proti Juventusu sledovať jeden z najlepších výkonov Pedriho v drese Blaugranas. Koemanovi sa pozdáva aj charakter hráča - je skromný, diskrétny a má to dobre uložené v hlave.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-04-08 19:14:17
S Pedrim jednoznačne predĺžiť
2021-04-08 19:40:05
Prodat?