Futbalová budúcnosť Ousmane Dembélého na Camp Nou je opäť o čosi jasnejšia. K dosiahnutiu úplnej dohody chýba už len jedna vec a tou je finančná stránka kontraktu.

Po prvých rokoch pôsobenia francúzskeho krídelníka na Camp Nou len málokto očakával, že by sa hráč v prvom tíme Blaugranas nakoniec dokázal presadiť. A to najmä po príchode Ronalda Koemana do Barcelony, keď sa nahlas hovorilo o tom, že Dembélé by mal odísť na hosťovanie do Manchestru United. Na poslednú chvíľu sa tento obchod nepodaril a Dembélé odvtedy zaznamenal ohromný obrat. Využil zranenie Ansu Fatiho a stal sa pevnou súčasťou tímu holandského trénera.

Jeho súčasný kontrakt je pritom platný len do júna 2022, čo znamená, že ak s ním Barcelona počas tohto leta nebude schopná predĺžiť spoluprácu, buď ho predá alebo o rok odíde zadarmo. Koeman však s hráčom počíta aj do budúcnosti, dokonca zmenil herný systém, aby mu doprial ten priestor na ihrisku, ktorý pre svoju rýchlosť aj potrebuje. Dembélé zmenu využil vo svoj prospech a v zápasoch ukazuje svoje kvality.

Barcelona už dlho chce predĺžiť zmluvu s mladým krídelníkom, ale bol to práve Dembélé, ktorý otáľal a nemal záujem rokovať, najmä z dôvodu, že v minulosti si kvôli zraneniam nevedel vybojovať miesto v tíme. Ak by sa klubu nakoniec nepodarilo zmluvu predĺžiť a odišiel by o rok zadarmo, vzhľadom na nákupnú cenu vo výške 145 miliónov eur by to pre klub znamenalo obrovské prestupové fiasko.

Teraz všetko stojí a padá na finančnej stránke novej zmluvy a to je kameň úrazu, pretože Katalánci chcú kvôli zlej finančnej situáciu v klube v dôsledku pandémie koronavírusu znižovať výdavky a teda aj platy, no Dembélé by chcel podpísať lukratívny kontrakt aj so zvýšenou mzdou.

Katalánsky denník Sport tvrdí, že Barcelona ponúkla Dembélému predĺženie zmluvy o 3 roky, ale ako bolo spomenuté vyššie - ak hráč neodsúhlasí podmienky v nasledujúcich mesiacoch, Barcelona ho počas leta sprístupní na prestupovom trhu.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-04-09 08:32:38
Věřím, že podepíše. Logicky se teď bude vyjednávat cena, protože pokud se prodlužuje smlouva, tak se dává hráči o něco víc peněz, ale vzhledem k situaci klubu se musí najít nějaký kompromis, abychom se z toho vyhrabali. Určitě nebude problém mu teď dát míň a třeba dát do smlouvy, že za každý další rok se částka zvedne o trochu, popřípadě nějaké bonusy.
Jen tu na něj hned prosím nenadávejte jak je tu zvykem. Nevíme kde je pravda.
2021-04-09 09:02:53
By som chcel vedieť aký plat mu dajú ci ešte vyšší ako ma teraz