Voľby prezidenta FC Barcelona sa konali 7. marca a Joan Laporta je novým prezidentom už viac ako mesiac. Z pohľadu predĺženia zmluvy s Leom Messim však nedošlo k žiadnej zmene. Obe strany k rokovaniam pristupujú s dobrými úmyslami, ale od nástupu Laportu do úradu sa nezmenilo v podstate nič.

To v každom prípade neznamená, že na pozadí sa nepracuje. Zdroje z klubu tvrdia, že Blaugranas pracujú na návrhu ponuky, ktorá nakoniec bude Argentíncovi predstavená. Laporta si v prvom rade chce urobiť domácu úlohu a zabezpečiť, aby bol schopný dodržať akýkoľvek sľub a návrh, ktorý Messimu oficiálne predstaví. V tejto chvíli nové vedenie FC Barcelona analyzuje neistú finančnú situáciu v klube.

Nový prezident skúma aj ďalšie príležitosti na prestupom trhu. Otec a agent Erlinga Hålanda počas uplynulého týždňa navštívili Barcelonu, ale Laporta pracuje aj na ďalších záležitostiach, o ktorých verejnosť zatiaľ nevie.

Manchester City a PSG

Laporta si je vedomý toho, že Barcelona nie je jediným klubom, ktorý pre Messiho pripravuje ponuku. Ďalším klubom je Manchester City, ktorý sa chystá pre prípad, ak by sa Messi na predĺžení spolupráce s Barcelonou napokon nedohodol. Guardiolu by nesmierne potešilo, ak by mohol s Messim opäť spolupracovať a tak Angličania pracujú v tichosti.

Inou možnosťou je PSG, ďalší klub, ktorý má veľký záujem na tom, aby Messi obliekal jeho dres. Hoci Parížania sa v súčasnosti sústredia na predĺženie zmluvy s Neymarom a Mbappém, nezabúdajú ani na kapitána Barcelony.

Messi sa na druhej strane sústredí len na futbal a o svojej budúcnosti vôbec nehovorí. Katalánci aktuálne bojujú o titul v La Lige a čaká ich aj finále Copa del Rey.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

1 komentár
Jhonys Admin
2021-04-09 11:35:42
Leo opakovaně: Soustředím se na tuto sezonu, rozhodnutí udělám až na konci.
Laporta: Nejdříve je nutné provést audit a zjistit, jak na tom klub finančně je.
Marca: UŽ JE TO MĚSÍC OD VOLEB A MESSI NEPRODLOUŽIL.... ???
Před El Clásicem je zjevně v Madridu nutné se chytat každých h**en ?