Medzi najdôležitejších hráčov Realu Madrid patrí Thibaut Courtois, vďaka ktorému sa Los Blancos môžu v zadných radoch cítiť bezpečnejšie. Práve Belgičan má veľký podiel na tom, že Leo Messi v posledných zápasoch proti Realu Madrid nestrelil gól.

Leo Messi čelí v dnešnom zápase proti Realu Madrid dvom výzvam. Po prvé, doviesť Barcelonu k víťazstvu a po druhé, ukončiť negatívnu streleckú sériu v Clásicu bez gólu. Kapitán Barcelony nedokázal streliť gól v posledných 6. zápasoch proti Los Blancos. Zopakoval tak najhoršiu sériu bez streleného gólu, ktorú zaznamenal od apríla 2014 do decembra 2016.

Messi strelil posledný gól do siete Realu Madrid pred takmer tromi rokmi v 36. kole La Ligy 2017/2018. Zápas sa skončil remízou 2:2 a Barcelona ligu napokon vyhrala. Odvtedy sa však Argentíncovi v Gran Derbi strelecky nedarí. Za tento stav je zodpovedný aj Courtois. Belgičan nastúpil proti Messimu v štyroch prípadoch a neinkasoval od neho ani jeden gól.

Kapitán Barcelony na Courtoisa v drese Los Blancos vyslal 5 striel v 4. zápasoch a Belgičan zneškodnil všetky. Brankár Realu Madrid chytá v skvelej forme aj v prebiehajúcej sezóne. Dovedna chytil 74,2% striel, čo je 4. najlepší výsledok v lige. Pred ním sa nachádzajú Ter Stegen, Bono a Oblak. Ak by sa dnes Messimu podarilo túto streleckú smolu prelomiť, Courtois by sa stal štvrtým brankárom Realu Madrid, ktorému by Messiho počas svojej kariéry strelil gól. V každom prípade to bude veľmi napínavý duel.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-04-10 10:37:18
Dnes bude Courtois plakat
2021-04-10 13:03:51
Netreba to prehánať s optimizmom. Budem šťastný ak remizujeme. Samozrejme výhra by bola najlepšia. Visca.