Barcelona nevyhnutne potrebuje útočníka a je takmer isté, že počas leta na Camp Nou prestúpi ofenzívne ladený futbalista. Stále nie je jasné, kto to bude, pretože pre klub je prioritou Håland, ale vzhľadom na finančné možnosti klubu môže nakoniec prísť Sergio Agüero.

Borussia nie je ochotná svojho útočníka predať už počas tohto leta. Nór má o rok v platnosti odstupnú klauzulu vo výške 75 miliónov eur. V súčasnosti je neoficiálne cena útočníka až 150 miliónov. K tomu je potrebné prirátať vysokú mzdu pre hráča a vysokú províziu pre jeho agenta Mina Raiolu. Súperom Barcelony o útočníka je Real Madrid. Mundo Deportivo informuje, že s cieľom dotiahnuť operáciu do zdarného konca bude nevyhnutné, aby hráč prižmúril oko nad finančnou stránkou ponuky a jeho mzda by rástla z roka na rok. Okrem toho by jeho plat tvorila značná časť bonusov. Pomôcť by mohol fakt, že Håland by po odchode Messiho z Barcelony mohol v tíme zohrávať dôležitú úlohu, čo mu nevedia zaručiť v Reale Madrid ak by tam prišiel aj Kylian Mbappé.

Na druhej strane je stále otvorená možnosť príchodu Kuna Agüera zadarmo. Argentínec je skúsený, ale Sport tvrdí, že Barcelona ho získa len v tom prípade, ak zníži svoje finančné požiadavky. Nové vedenie klubu sa snaží vypracovať adekvátny rozpočet na budúcu sezónu a noví hráči budú nútení akceptovať mzdy, ktoré sú prispôsobené aktuálnej finančnej situácii. Agüero v Manchestri City zarábal viac ako 12 miliónov eur a na Camp Nou to bude ďaleko menej. Denník uvádza nízku fixnú zložku mzdy a vysokú bonusovú za dosiahnutie rôznych individuálnych aj tímových cieľov.

Katalánci v súčasnosti nepredstavili ešte žiadnu ponuku, ale určite vedia, že o Agüera má záujem aj Juventus. La Gazzetta dello Sport uvádza, že Argentínec požiadal taliansky klub o plat na úrovni 12 miliónov eur, čo je v súčasnosti nemožné. Kluby si v súčasných podmienkach takéto šialenstvo nemôžu dovoliť, ale je zrejmé, že iné kluby sú schopné ponúknuť finančne lukratívnejšiu ponuku ako Barcelona.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es as.com
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-04-15 08:48:04
4-ja oligharchovia su v semifinale jeden stavebny magnat druhy vyhnanec z ruska a dvaja alah akhbarovia vyberte si hehehe
2021-04-15 09:04:09
Nejprve je potřeba prodat nepotřebné hráče a zbavit se i mzdy AG....Ta je totiž vzhledem na jeho vliv na hru šílená.