Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona sleduje ľavonohých stopérov, ktorí by mohli nahradiť Samuela Umtitiho. Barcelona chce Francúza predať, pretože jeho plat značne zaťažuje rozpočet klubu. Denník pripomína, že Blaugranas majú aj opciu na kúpu Jorgeho Cuencu.

Barcelona má počas leta jasný cieľ a tým je príchod útočníka, no Mundo Deportivo uvádza, že klub má na pamäti aj iné prestupy. Katalánci chcú predať Samuela Umtitiho, ktorý sa nenachádza v plánoch Ronalda Koemana a má ešte dvojročný kontrakt, ktorý mu garantuje veľkorysý plat. Katalánci chcú zredukovať náklady na platy v mužstve, takže pri prijímaní opatrení v tejto oblasti je potrebné počítať s odchodom Umtitiho. Barcelona v tomto kontexte podľa denníka venuje pozornosť ľavonohým stopérom, ktorí sú dostupní na prestupovom trhu a môže nahradiť Francúza. Táto operácia v každom prípade nebude mať vplyv na transfer Érica Garcíu.

Mundo Deportivo informuje, že Barcelona má na prestupovom zozname niekoľko hráčov, hoci ani jeden z nich nemá v klube jednomyseľnú podporu. Už dlhšie je s klubom spájaný Alessio Romagnoli, ktorému zmluva s Milánom končí o rok. Denník spomína aj dvoch argentínskych obrancov z Eredivisie: Lisandra Martíneza z Ajaxu a Marcosa Senesiho z Feyenoordu. Obaja majú po 23 rokov a za svoje výkony si vyslúžili dobré reporty. Druhý z menovaných má v tejto sezóne na konte dokonca tri góly a tri asistencie. Martínez aj Senesi majú platné zmluvy do roku 2023, takže pre Barcelonu by predstavovali ďalšie náklady. Mundo Deportivo upozorňuje, že alternatívou môže byť Aissa Mandi z Betisu. 29-ročný stopér je v každom prípade pravák, ale bol by lacnejšou alternatívou, pretože zmluva mu končí už v júni.

Katalánsky denník pripomína, že Barcelona má tiež možnosť kúpiť Jorgeho Cuencu z Villarrealu, ale nie je známe, za akú sumu. 21-ročný mladík pravidelne hráva v Almeríi, kde pôsobí na hosťovaní či v reprezentácii Španielska do 21 rokov. Cuenca bol pred rokom ochotný prijať úlohu náhradníka v prvom tíme Blaugranas, ale nakoniec bolo rozhodnuté predať ho do Villarrealu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
Erikseman Premium
2021-04-15 16:28:03
Pique, Araujo, García, Lenglet, Mingueza. Ak budeme hrať na 2 stoperov, čo podľa mňa od budúcej sezóny uricte budeme, tak si myslim že 6 stoperov nepotrebujeme. K tomu Mingo hra v becku naozaj dobre a v prípade núdze kľudne môže zaskočiť. Radšej investovať do útoku/ľavého beka.
2021-04-15 16:53:30
Momentálne sa asi treba prioritne sústrediť na hrot a aj po ňom by mala mať náhrada k Albovi prednosť pred stopérom. Ešte keď príde Garcia, tak to máme celkom dobre zabezpečené na tom poste. Navyše ani tie mená nie sú veľmi okúzľujúce. Hlavne ten 29 ročný Mandi, kvôli ktorému nám maroduje Fati je mimo.