Členovia vedenia Sandra Rosella a Josepa Mariu Bartomeua z rokov 2010-2020 vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom týmto spôsobom komentovali nedávno publikované rebríčky, v ktorých bola Barcelona vyhlásená za najlepší klub na svete za poslednú dekádu a najhodnotnejší klub na svete.

Na konci marca zverejnila Medzinárodná federácia futbalových historikov a štatistikov (IFFHS) rebríček, v ktorom sa FC Barcelona umiestnila na prvom mieste ako najlepší a najhodnotnejší klub za poslednú dekádu. Katalánci získali 2877 bodov a predbehli Real Madrid s 2782 bodmi, či Bayern Mníchov s 2594,5 bodmi. Navyše, magazín Forbes nedávno zverejnil rebríček najhodnotnejších klubov na svete a Blaugranas sa aj v tomto prípade prepracovali na prvú pozíciu a po prvýkrát predbehli Real Madrid, ktorý skončil tesne na druhej priečke.

"Členovia vedenia Sandra Rosella a Josepa Mariu Bartomeua chcú prejaviť spokojnosť s týmito dvoma historickými udalosťami a poďakovať všetkým zamestnancom, riaditeľom, trénerom a futbalistom, ktorí vďaka nasadeniu, úsiliu a tímovej práci umožnili, aby to bolo možné," píše sa v oficiálnom vyhlásení zaslanom agentúre EFE.

"Túto príležitosť chceme využiť, aby sme zablahoželali všetkým barcelonistas a povzbudili ich k tomu, aby naďalej podporovali klub a jeho predstaviteľov," uvádza sa vo vyhlásení, v ktorom za tieto úspechy poďakovali aj štatutárnym, sociálnym a športovým komisiám, Nadácii, Riadiacej komisii a Svetovej konfederácii Penyas.

zdroj: EFE marca.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-04-15 19:57:29
Čistě sportovně to chápu, mají na tom zásluhu, tak ať si gratulují. Rosell v rámci mezí byl i dobrej prezident. Barto předal až překvapivě super tým na konci mandátu, kdo by to byl čekal. Když vynechám, co se dělo za blbostí ekonomické, tak cyklus nějak postupoval z pohledu titulů. Mohlo být sportovně na tom mnohem hůř.
2021-04-15 20:10:19
ty kokfo, dostali nás do múky, hrozí bankrot /100miliardeu/ a oni sa idú chváliť... okamžite im zrušiť členstvo.. to som už postrehol u Rosella, keď Johana Cruijffa, by najradšej zahrabal pod čiernu zem v časoch keď mu zobral titul ,,Honor president,, FCB... keď Johan pred 5timi rokmi zomrel, tak si ten FARIZEJ dovolil prísť na čestnú tribúnu v rozlúčkovom ELCLASICU ..bol som tam aj ja, ale elclasico som pozeral v bare pri štadióne/dôvod radšej nepíšem/ a keď som videl v tv, že tam sedí vo VIP Rosell, tak sa mi chcelo ,,rygať,, na pamiatku som si kúpil na druhý deň Mundo Deportívo na čelnej strane s fotkou čestnej VIP lóže, kde si tento dezolat dovolil drzo sadnúť... prepadol by som sa od hanby, keby som takéto niečo niekomu spravil... tých Rosellovských ,,pritakaváčoch,, keď ešte do dnes nepresvedčila politika Rosell&Barto, tak nech nefandia FCB....visca barca amigos ,,ROSELL SII,,..