Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

Oscar Mingueza poskytol rozhovor pre Mundo Deportivo a priznal, že Barcelona chce Athletic odplatiť prehru vo finále Španielskeho superpohára. Odchovanec vysvetlil kľúčové aspekty zajtrajšieho zápasu a priblížil aj tajomstvo svojho úspechu: psychológ a kondičný tréner. Koeman uvažuje o taktike. V hre je návrat k 4-3-3 a Griezmann v základnej zostave. Piqué má stále problémy a nie je jasné, či bude hrať. Koeman vzal do Sevilly všetkých, dokonca aj Ansu a Neta, chýba len Coutinho. Finále bude rozhodovať Martínez Munuera, prenasledovateľ Lengleta. Marc Máruquez: "Nič nevylučujem." Pascual: "Barcelona má najlepší bolid aj pilota." Villarreal v semifinále Európskej ligy. Zahrá s Arsenalom a United, ktorý porazil Getafe, s Rímom. Nadal vo štvrťfinále, Djoković vypadol. Druhá zostava je kľúčová pri znovuzrodení Realu.

"Neymar dal PSG ultimátum" - francúzsky klub chce s hráčom predĺžiť zmluvu, pretože má obavy o jeho budúcnosť. Nasser Al-Khelaïfi chce oznámiť dohodu do roku 2027 ešte pred zápasom so City. Koemanov plán na finále. Tréner vedie na tréningu cvičenia v rozostavení 4-3-3. Mingueza: "Dúfam, že vyhrám moje druhé finále." Šatňa Barcelony je podozrievavá k Martínezovi Minuerovi. Granada nepostúpila do semifinále, Villarreal áno.

"Veľká neznáma" - účasť Gerarda Piquého vo finále je hlavnou neznámou. Obranca sa dnes otestuje na tréningu a Koeman zvažuje návrat k 4-3-3. Koikili Lertxundi: "Vo finále Copa del Rey 2009 sme ľuďom napriek prehre priniesli radosť." Barcelona prehrala s Interom vo finále po druhýkrát v priebehu 18 dní. CN Sabadell zabojuje o titul vo Final Four, ktorý jej chýba. Marc Márquez sa vracia do šampionátu po 9-mesačnej absencii.

"Nedotknuteľní" - na predaj nie sú štyria hráči Realu Madrid. Ide o Rodryga, Viniciusa, Valverdeho a Ødegaarda, na ktorých sa klub spolieha. Počas leta sa predpokladá predaj ďalších hráčov. Benzema predĺži zmluvu do roku 2023, chýba už len podpis. Aganzo bol opäť zvolený za prezidenta AFE. Kandidatúra Torqueru informuje o nezrovnalostiach. Granada vypadla, ale súperovi kládla odpor až do konca. Do semifinále! - Villarreal s ľahkosťou postúpil a Unai teraz zahrá proti Arsenalu. Superpohár aj pre Inter Movistar, ktorý opäť porazil Barcelonu. Reportáž: "Clásicá, 10 rokov ideálnej búrky." Messi je odborníkom na finále.

"Mág Zizou" - Francúz vyhral taktickú bitku nad súpermi napriek mnohým absenciám. V Lige Majstrov ako tréner vyhral 10 z 11. súbojov. Modrić súhlasil so znížením mzdy a predĺži zmluvu. Granada vypadla so vztýčenou hlavou, ukončila svoj európsky sen. Villarreal v semifinále, jeho súperom bude Arsenal. Piqué a Roberto ašpirujú do hry vo finále Copa del Rey. Athletic vycestuje v kompletnej zostave. Márquez dostal zelenú a môže pretekať. Po absolvovaní testov môže jazdiť už dnes. Nadal rozbil Dimitrova za 55 minút a vo štvrťfinále si zahrá proti Rublevovi.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-04-16 13:56:41
Pique otazka zdravotny stav, Lenglet je cierny kon rozhodcu....stoperov by som preto dal Mingueza, Araujo.