Denník El País uvádza, že Barcelona zvažuje predať Antoine Griezmanna a to najmä v tom prípade, ak Leo Messi napokon zostane v klube. Francúz sa síce dobre adaptoval v šatni, ale na ihrisku nenaplnil očakávania. Transfer Griezmanna však nebude jednoduché zrealizovať.

Podľa informácií El País, nové vedenie FC Barcelona nie je spokojné s výkonmi Francúza, ktorý stál 120 miliónov eur. V tejto sezóne odohral 42 zápasov, v ktorých nastrieľal 14 gólov a prihral na ďalších 11. Napriek niekoľkým vydareným zápasom a tvrdej práci na ihrisku však nepodáva výkony hodné jeho cenovky. Hlavným problémom je to, že hráva na rovnakej pozícii ako Messi. Obaja sa najlepšie cítia na 'desiatke' a keď ich tam Koeman nasadil, chýbal hráč na krídle či v strede útoku alebo nižšie v druhej línii. El País uvádza, že z Barcelony sa ozývajú hlasy, že v prípade ak Messi zostane v klube, Griezmanna je potrebné predať.

Nejedná sa však o vzťah medzi Messim a Griezmannom. El País uvádza, že tie sú dobré. Griezmann je v šatni Blaugranas veľmi obľúbený. Jeden z pracovníkov klubu ho porovnáva s Danim Alvesom: "Vždy je dobre naladený, žartuje, v šatni spája rôzne skupiny." Podľa týchto informácií sa Griezmann často zdržiava v skupine svojich krajanov, ale zároveň pomáha mladším hráčom ako Araujo, Riqui či Ansu, ktorým pomáhal v adaptácii. Francúz má na atmosféru v šatni pozitívny vplyv, čo potvrdzuje viacero príkladov. Keď mal Pedri 18. narodeniny, práve Griezmann v autobuse inicioval skandovanie k narodeninám. Na Vianoce daroval všetkým spoluhráčom darčeky od luxusnej značky. Griezmannovi z tohto pohľadu nemôžeme nič vyčítať, veď aj po prehraných zápasoch nemá problém poskytnúť rozhovor pre médiá. Pre nové vedenie je však podstatné to, aké výkony podáva na ihrisku a v tomto smere to také ružové nie je, najmä ak vezmeme do úvahy náklady na jeho transfer.

Predaj Griezmanna v každom prípade nebude jednoduchý. El País píše, že na to, aby klub odpísal jeho transfer, cena prestupu nemôže byť nižšia ako 72 miliónov eur. A to je vzhľadom na súčasné podmienky na prestupom trhu mimoriadne náročné. Griezmann má už viac ako 30 rokov a hoci nemá problémy so zraneniami, určite nie je investíciou do budúcnosti. Po druhé, vzhľadom na krízu spôsobenú pandémiou koronavírusu je ťažké očakávať, že niekto zaplatí tak vysokú čiastku. Problémom je aj plat hráča na úrovni 18 miliónov eur v čistom za sezónu.

Ak by Messi z klubu počas leta odišiel, Griezmann by s vysokou pravdepodobnosťou zostal, pretože by mohol zaujať miesto Argentínca. El País okrem toho prináša informáciu, že vedenie Bartomeua naplánovalo v rozpočte na tento rok predaj hráčov vo výške 88 miliónov eur, takže nové vedenie je nútené získať tieto zdroje z predaja hráčov. V tomto kontexte médiá poukazujú na odchod Griezmanna, Dembélého a Coutinha. Inou vecou je, že Griezmann je v klube spokojný a vôbec neuvažuje o tom, že by počas leta niekam prestúpil.

zdroj: El Pais
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-04-17 10:28:53
Všetko záleží od toho, koľko zaňho prípadne iné tímy ponúknu. Nehrá zle, ale samozrejme, ak by niekto ponúkol slušnú sumu a možnosť zbaviť sa jeho vysokého platu, bola by hlúposť odmietnúť. V tom prípade by bolo lepšie ponuku prijať a investovať do niekoho mladého
2021-04-17 10:29:39
Taketo clanky publikuju teraz len preto, aby nas rozladili a znicili timovu jednotu. Teraz sa v Barcelone nic take neriesi. Na tom Koeman trval.