Kapitán FC Barcelona poskytol rozhovor pre klubové médiá po víťazstve vo finále Copa del Rey.

Čo pre teba znamená víťazstvo v tomto Kráľovskom pohári?

"Som veľmi šťastný, že sa nám podarilo získať titul. Bol to pre nás ťažký turnaj, v mnohých zápasoch sme trpeli, museli sme hrať v predĺženiach. Vždy je príjemne pozdvihnúť trofej do vzduchu, tento tím si to zaslúžil."

Je to prvý Kráľovský pohár, ktorý si vyhral ako kapitán. Ako sa cítiš?

"Je to výnimočné. Byť kapitánom tohto klubu je úžasný pocit. Strávil som tu celý život, teraz nosím pásku na ruke. Preto je tento Kráľovský pohár pre mňa výnimočný."

Dnes si strelil dva góly, ale na začiatku ste museli byť trpezliví. Očakávali ste od Athletic takú hru?

"Vedeli sme, že tento tím hrá podobne, v rozostavení 4-4-2, pevne bráni a je nebezpečný v protiútokoch. Museli sme byť trpezliví, hrať si svoj futbal, vymieňať si prihrávky a hľadať príležitosti a miesto. V prvom polčase sa nám to nepodarilo, ale v druhom Athleticu došli sily. Vďaka tomu sa vytvorilo viac priestoru na útočenie a preto padli góly."

Po strelených góloch si sa pozrel smerom na tribúnu.

"Áno, dnes sa na štadióne nemohli objaviť naši blízki. Je to veľká škoda, pretože finále Copa del Rey je mimoriadne príležitosť. Ale naši fanúšikovia sa určite tešili pred televíziou. Nebol to pre nás jednoduchý rok, preto víťazstvo v tejto súťaži je pre nás veľmi dôležité a dodá nám síl v boji o titul."

Tento rok ste vypadli z Ligy Majstrov, ale podarilo sa vám vyhrať Copa del Rey. Je to pre vás dôležitá trofej?

"Ako som povedal, tento rok je iný, prechodný. V mužstve došlo k zmenám, hrá veľa mladých hráčov. Na začiatku sezóny sme hrali dobre, ale strácali sme body, často kvôli nedostatočným skúsenostiam. S každým zápasom sme čoraz lepší, naďalej sme v boji o titul, pretože Atlético začalo prehrávať. Nepodarilo sa nám vyhrať v Clásicu, ale do konca zostáva ešte niekoľko zápasov a máme svoje šance."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-04-18 00:10:18
Najlepsi hrac vsetkych cias.
2021-04-18 00:12:43
Tetaz verim, ze Leo zostane :)