FC Barcelona vo včerajšom zápase dokázala zvíťaziť na El Madrigal 2:1, ale víťazstvo nad Villarrealom sa nerodilo jednoducho. Zverenci Ronalda Koemana opäť odohrali zápas dvoch úplne rozdielnych polčasov. Kým v prvom dejstve zahrali dobre, v tom druhom sa triasli o výsledok a to pomerne dlho hrali v presile. Známky nie sú nič extra, najmä v prípade Messiho...

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,6

Predviedol chytrý zákrok nohami pri zakončení Capoeueho v druhom polčase, ale hráči Villarrealu ho veľmi neotestovali.

Mingueza - 7,3

Istý v obrane a zaznamenal skvelú asistenciu na Griezmannov prvý gól.

Piqué - 6,7

Darilo sa mu ubrániť Gerarda Morena, ktorý patrí medzi útočníkov s najlepšou formou v Európe.

Lenglet - 6,8

Podobne ako v prípade Piquého sa mu darilo držať Morena na dištanc. Odohral dobrý zápas, vlastný gól zo zápasu proti Getafe nebolo na jeho výkone badať.

Dest - 5,6

V ofenzíve to nebol zlý výkon, ale v defenzíve bol duchom úplne mimo. Aj preto ho Koeman po prvom polčase stiahol z trávnika.

De Jong - 6,6

Pracoval tvrdo v obrane aj v útoku, ale jeho výkon bol poznačený dvojicou vyložených šancí, ktoré nepremenil.

Busquets - 6,7

Ďalší skvelý zápas zo strany záložníka, ktorý sa v posledných mesiacoch dostal do výbornej formy. Skvelý v držaní lopty a v obrane fantastický čítal hru.

Pedri - 6,2

Neurobil veľa zlého, ale zjavne mu chýba sviežosť, ktorá jeho hru charakterizovala zo začiatku sezóny.

Alba - 6,8

Na ľavej strane v útoku bol fantastický, pre spoluhráčov vytvoril množstvo šancí, ale urobil jednu chybu, ktorá viedla ku gólu Villarrealu, keď sa v najnevhodnejšom momente pošmykol.

Messi - 6,4

Pri pohľade na jeho zvyčajné štandardy odohral jeden z tých najhorších zápasov v tejto sezóne. Na druhej strane je potrebné priznať, že hráči Villarrealu po ňom poľovali ako pes po údenom a zákrok Triguerosa na červenú kartu hovorí za všetko.

Griezmann - 8,4

Griezmann umlčal svojich kritikov dvojicou skvelých gólov, ktoré tímu zabezpečili plný bodový zisk. V iný deň by to bol aj hetrik, ale proti bol Asenjo.

Náhradníci

46' Sergi Roberto - 6,1

Nahradil Desta na druhý polčas a pripísal si 300. zápas v drese Blaugranas. Zdá sa však, že v hierarchii je stále za Američanom.

64' Moriba - 6,3

Vyzerá to tak, že sa udomácnil v prvom tíme Blaugranas a ťaží z toho ako si vie nabehnúť do šestnástky súpera či vďaka svojej strele.

80' Dembélé - 6,3

Hlási návrat po drobnom zranení, predviedol niečo zo svojho talentu a jeho prihrávku mal De Jong premeniť v asistenciu.

88' Araujo - 6,5

Koeman ho poslal do úplného záveru stretnutia, aby vystužil obranu.

 

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

15 komentáre
2021-04-26 07:39:16
Nič v zlom ale nemyslím si, že pošmyknutie je chyba hráča. Je to niečo čo sa stane a u J. Albu to bolo v najnevhodnejšom momente.
2021-04-26 08:02:09
Dembele 6.3 a Moriba 6.3. Jeden vyprodukoval dokonalu prihravku, druhy strelu na tribunu a okrem toho mu to moc neslo. Myslim, ze Moriba mal mat tak o pol bodu dole.