Barcelona včerajší zápas s Granadou prehrala kvôli chybám v obrane, ktoré ju v konečnom zúčtovaní môžu stáť titul.

Už keď sa zdalo, že FC Barcelona je naozaj favoritom na zisk majstrovského titulu v La Lige, opäť ju potápajú chyby v defenzíve. Mužstvo Ronalda Koemana v roku 2021 vyriešilo obrannú hru a neinkasovalo toľko gólov ako na začiatku sezóny. To viedlo k tomu, že Blaugranas začali vyhrávať zápas za zápasom, zlepšila sa aj samotná hra a opäť boli v hre o titul. Ale bohužiaľ, problémy v obrane sa vrátili v ten najnevhodnejší čas.

Prvý polčas včerajšieho zápasu proti Granade naznačil, že Barcelona si ide po bezproblémové víťazstvo a v ceste na čelo tabuľky jej už nestojí nič. Nakoniec však zápas prehrala a boj o titul už nemá ani vo vlastných rukách. Dôvod je jednoduchý - chyby v obrane. Prvý gól Granady prišiel po chybe od Oscara Minguezu, ktorý daroval loptu Machisovi.

Ten druhý gól zapríčinila dvojica stopérov Piqué-Umtiti. Francúzsky obranca neistil priestor na svojim skúsenejších kolegom a Jorge Molina nemal problém rozhodnúť o osude zápasu. Kataláncov do konca sezóny čaká už len 5 zápasov a ak chcú získať titul, musia sa spoľahnúť už aj na pomoc od hlavných rivalov. V hre sú 4 kluby - Atlético, Real, Barcelona, no aj Sevilla.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

6 komentáre
2021-04-30 14:33:33
Konecne clanok, poukazujuci na diskutabilnu kvalitu obrany. Stale mam pocit, ze sa o tom nediskutuje dost a za kazdy neuspech sa vini iba utok, pripadne stred pola

Som sice dlhodoby fanusik Jhonysa, ale tento clanok je tiez velmi kvalitny
2021-04-30 15:39:38
Attack wins you game, defence wins you titles