Ansu Fati sa zo zranenia kolena snaží zotaviť niekoľko dlhých mesiacov. Na začiatku sa zdalo, že bude pauzovať maximálne 4 mesiace, ale teraz nie je ani jasné, kedy sa vôbec vráti na trávniky. Madridský denník AS navyše informuje, že krídelník mal absolvovať tretiu artroskopiu kolena.

Rekonvalescencia hráča už od začiatku neprebieha dobre. Fati strávil v nemocnici 5 dní po operácii, pritom za bežných okolností sú hráči prepustení po sotva dvoch dňoch. Neskôr mu koleno pravidelne opuchlo a bolesti pretrvávali. To viedlo k druhej operácii v januári, po ktorej však komplikácie pribúdali - dokonca sa objavila aj infekcia. Bolo čoraz jasnejšie, že Ansu sa v tejto sezóne do zápasového kolotoča už nevráti a nestihne ani Majstrovstvá Európy či Olympiádu.

AS dodáva, že mladík začal myslieť na predsezónnu prípravu ako dátum návratu do hry, ale počas tréningov sa neustále objavovali problémy s ľavým kolenom. Po dohode s lekárskou službou v Barcelone sa rozhodlo o tretej artroskopii, aby sa meniskus skontroloval a prečistil. Denník tvrdí, že operácia už prebehla a v tajnosti, podobne ako v prípade tej druhej. Fati medzičasom na sociálnych sieťach publikoval príspevok: "Pred niekoľkými rokmi som utrpel ťažkú zlomeninu holennej a lýtkovej kosti a rok som nemohol hrať. Bohužiaľ, teraz som v podobnej situácii a budem k nej pristupovať s rovnakou mentalitou. Futbal je môj život a bez ohľadu na nepriaznivé situácie budem vždy rád bojovať za svoje sny..."

Fati mal po finále Copa del Rey také problémy s kolenom, že mal ťažkosti oslavovať spolu so spoluhráčmi a pomáhali mu Junior a Dembélé. Vzhľadom na tretiu operáciu je to teraz už pochopiteľné. V súčasnosti všetko závisí od pocitu odchovanca La Masie v dňoch po zvýšení tréningového zaťaženia. Vylúčená však nie je ani štvrtá operácia, ale tú by už viedol Dr. Bernard Cottet, s ktorým mal Fati konzultáciu v marci. Všetci sa doteraz pokúšali problémový meniskus zachrániť, pretože ten je potrebný pre dlhotrvajúcu futbalovú kariéru. Ak však nebude existovať iná možnosť, meniskus bude odstránený, ale sa problém vyriešil v krátkodobom a strednodobom horizonte. Čo však bude po rokoch, to nevie nikto.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

17 komentáre
2021-05-03 14:25:31
zle, zle, celé zle ....
2021-05-03 14:36:33
Tak sa coskoro uzdrav...