Madridský denník AS včera priniesol informáciu o tom, že Ansu Fati ešte v marci podstúpil utajenú artroskopiu kolena. Katalánsky denník Mundo Deportivo dnes pre zmenu uvádza, že mladík operáciu podstúpi vo štvrtok.

Katalánske noviny tvrdia, že cieľom tejto operácie je raz a navždy zbaviť krídelníka problémov v kolenom, ktoré sú príčinou toho, že vynechal takmer celú sezónu 2020/2021. Rozhodnutie padlo v nedeľu, keď bol stanovený termín chirurgického zákroku. Vzhľadom na to, že sa zdravotný stav mladíka nezlepšoval, bolo rozhodnuté o tom, že podstúpi ďalšiu operáciu. Mundo Deportivo uvádza, že sa uvažuje o čiastočnom alebo úplnom odstránení menisku. Najpravdepodobnejšia je druhá možnosť, čo v budúcnosti môže skomplikovať kariéru hráča kvôli zvýšenému opotrebeniu kolena a degeneratívnym zmenám. V súčasnosti nie je možné vylúčiť nič.

Denník ďalej informuje, že operáciu vo štvrtok povedie Dr. Antonio Maestro, lekár portugalského národného tímu, s ktorým Fati konzultoval svoj zdravotný stav. Pri zákroku bude prítomný aj Dr. Bertrand Sonnery-Cottet, špecialista na zranenia kolena. Mundo Deportivo píše, že Fati by si po operácii mal od futbalu oddýchnuť ďalšie 2 mesiace, takže mal byť stihnúť predsezónnu prípravu. Samozrejme za predpokladu, ak všetko pôjde dobre.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-05-04 13:24:35
Konec s nim, bohuzel, mohl byt nastupce Neye, ted za nej prave Neye musime privest, protoze kridlo potrebujeme jako prase. .
2021-05-04 13:27:50
Bez menisku sa vyvinie artroza na 100%. Otazka je ako rychlo a ako velmi ho to obmedzi pri hre. Len jedno nechapem, ako ho mohli takto dokatovat pri takej relativne beznej veci ako natrhnuty meniskus.