Saúl Ñíguez, hráč Atlética Madrid, pred zápasom s Barcelonou vyzdvihol Lea Messiho, ktorého považuje za špičkového hráča.

"Dnešní fanúšikovia nemajú pochýb o tom, že Leo Messi je najlepším futbalistom na svete. Starší ľudia môžu povedať, že lepší bol Maradona, Pelé či Di Stéfano. Ale ja vidím, že futbal sa vyvíja, deje sa to po celý čas. Preto je Leo najlepší v histórii, nie len v súčasnosti. Rešpektujem Cristiana za to, ako pracuje a aký je, ale s Messim sa po futbalovej stránke nemôže porovnávať nikto."

"Futbal je teraz iný, oveľa rýchlejší a hráči musia byť dokonalí atléti. Preto je Messi najlepší. Ale samozrejme teraz máme istú prevahu nad minulými časmi. Keď sa pozriete na kopačky môjho otca, tak netuším ako v nich bolo možné hrať."

"V súbojoch jeden na jedného je ťažšie zastaviť Neymara. Okrem toho je teraz silnejší, pretože počas pobytu v Španielsku bol chudší. Je rýchly, obratný, pohybuje sa na menšom priestore. Ja a Juanfran sa sme museli vždy napracovať, aby sme mu vzali loptu."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-05-07 07:59:14
Tak, tak Saul, presne si to vystihol. Dnes je futbal rýchlejší a tvrdší a taktickejší, ako bol za čias Pelého a Maradónu, či di Stefana. Pamätám, ako na MS 1966 fauloval Bulhar Žečev Pelého a bolo to dlho a všade v tlači. Dnes takých zákrokov na Lea je plno len v jednom zápase, bránia ho aj traja, držia za dres a on sa napriek tomu presadzuje.
2021-05-07 08:30:48
So všetkým súhlasím, až na tú časť, kde tvrdí že Messi je lepší atlét ako Ronaldo. Messi je geniálny futbalista o tom niet pochýb, no Ronaldo je perfektný atlét.