Telenovela súvisiaca s návratom Neymara na Camp Nou sa skončila. Brazílčan podpísal predĺženie kontraktu s PSG, čo sklamalo Barcelonu, ktorá bola presvedčená o tom, že hráč chce rokovať o budúcnosti na Camp Nou. Madridský denník Marca tvrdí, že Joan Laporta prišiel o dôležitý argument v prospech Messiho zotrvania v klube.

Katalánske rádio RAC1 včera prinieslo informáciu o tom, že Barcelona skutočne dúfala v návrat Neymara, pretože zástupca klubu pred mesiacom vycestoval do Paríža a futbalista na stretnutí vyjadril želanie vrátiť sa do klubu, pretože v PSG nevidel víťazný projekt. To by sa hodilo verzii, ktorú prezentovali médiá v poslednom čase - Neymar naťahuje podpis kontraktu s PSG preto, lebo čaká na návrh zmluvy zo strany FC Barcelona. V konečnom dôsledku však Brazílčan predĺženie spolupráce s Parížanmi predsa len podpísal, v dôsledku čoho sa Barcelona cíti sklamaná a využitá.

Katalánsky denník Sport tvrdí, že Neymar čakal na ponuku zo strany Barcelony tak dlho, až ho prešla trpezlivosť. Katalánci však ponuku nemohli predložiť skôr, pretože v klube stále prebieha audit. Niet pochýb o tom, že Barcelona nemôže dokončiť plánovanie významných krokov bez toho, aby podrobne preskúmala finančný stav v klube. Podľa týchto informácií klub rokuje s inštitúciami, aby vylepšil svoju aktuálnu finančnú situáciu, ale Brazílčan bol už netrpezlivý. Neymar si vybral istotu súvisiacu s PSG, kde si udržal doterajší plat a má šancu získať tučnú prémiu v prípade víťazstva v Lige Majstrov. V Barcelone by Brazílčan nemohol počítať s tak vysokými zárobkami.

Tento vývoj udalostí je v každom prípade nepriaznivý pre Joana Laportu, ktorý chcel Neymara stiahnuť do Barcelony, aby presvedčil Lea Messiho k zotrvaniu v klube. Marca píše, že návrat Brazílčana by bol v tomto kontexte dobrým argumentom nielen vzhľadom na skvelé vzťahy medzi hráčmi, ale aj z pohľadu vybudovania konkurencieschopného tímu. Laporta mal Messimu dokonca povedať, že Neymar je pripravený na návrat. Aby toho nebolo málo, Barcelona len remizovala s Atléticom, čo znížilo jej šance na zisk ligového titulu. V zápase okrem toho neukázala hernú úroveň tímu, ktorý by mal perspektívu na zisk trofejí v budúcnosti a to je pre Argentínca kľúčové. Laporta bude musieť nájsť iné riešenia ako presvedčiť Messiho, hoci v súčasnej situácii to nebude jednoduché. Barcelona by mohla svoje ašpirácie ukázať v podobe transferu Erlinga Hålanda, ale aj to sa zdá veľmi takmer nemožné.

zdroj: marca.com RAC1 sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-05-10 07:41:02
No, myslím, že podobných článků bylo a bude napsáno ještě hodně. Netřeba číst. Počkáme zkrátka jak se to vyvine.
2021-05-10 07:42:35
Som rad že sa nepodpísal Neymar