35. kolo španielskej Primera Division malo byť rozhodujúce z pohľadu bojov o ligový titul. Vzájomný súboj Barcelony s Atléticom Madrid a Realu Madrid so Sevillou sa skončil remízou, čo je samozrejme najvýhodnejšie pre aktuálneho lídra z Atlética Madrid, ale boj o titul celkovo je mimoriadne zamotaný.

Sevilla v dôležitom zápase na pôde Realu Madrid inkasovala vyrovnávajú gól na 2:2 až v 94. minúte, to však znamená, že na Atlético stráca 3 kolá pred koncom súťaže už 6 bodov a je zrejmé, že titul už nemá na dosah. Tento výsledok mal veľký vplyv na situáciu Barcelony v tabuľke La Ligy, pretože ak by Real prehral, Barcelona by ho v tabuľke predbehla, no aktuálne majú odvekí rivali v tabuľke rovnaký počet bodov, no Real je na tom lepšie z pohľadu vzájomných súbojov.

Barcelona sa preto musí spoľahnúť na to, že Real v posledných kolách ešte raz zakopne. Los Blancos pritom čakajú ťažké súboje na ihrisku silnej Granady a Athletic a domáci súboj s nebezpečným Villarrealom. V každom prípade je potrebné dodať, že Žltú ponorku len niekoľko dní po zápase s Realom Madrid čaká historické finále Európskej ligy a je jasné, že práve to bude mať pre mužstvo prioritu.

V prípade Atlética Madrid však Barcelona potrebuje, aby Los Colchoneros prehrali, pretože remíza im nestačí vzhľadom na výsledky vzájomných súbojov. Zverenci Diega Simeoneho musia prehrať aspoň jeden zápas z troch posledných proti Realu Sociedad a Osasune doma a Realu Valladolid vonku. Atlético má všetko vo svojich rukách a po 35. kole sa nachádza v najlepšej pozícii získať titul.

Musí však vyhrať všetky zápasy až do konca, pretože v prípade zakopnutia môže túto chybu využiť Realu Madrid. Zdá sa, že najlepší zápasový rozpis má Barcelona, pretože doma odohrá zápas proti Celte Vigo a vonku s Levante a Eibarom, no vzhľadom na priemernú formu mužstva v poslednom období nie je isté, či všetky zápasy vyhrá. Okrem toho sa musí spoliehať na výraznú pomoc zo strany práve madridských klubov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-05-10 10:50:24
Podľa mňa sme si prehrali titul v zápase s Granadou ... doma sme nemali prehrať
2021-05-10 10:56:07
No áno, všetko je ešte otvorené, našliapnuté má ale najlepšie Atletiko. Nepamätám takú turbulentnú sezónu s tak napínavým finišom. V úvode takmer odchod Messiho, Covid, klub vo finančnom rozklade a odchod Bartomeua, Superliga, výhry a vzostupy a pády na ihrisku, Copa del Rey samé predlžovačky, zaujatí rozhodcovia, zranenia... Dejú sa a diali sa veci, poviem vám...