Jedna z najdlhších prestupových ság sa konečne skončila. Neymar predĺžil zmluvu s PSG do roku 2025 a do Barcelony sa už definitívne nevráti. Mundo Deportivo v každom prípade píše, že Neymar sa do Barcelony chcel naozaj vrátiť, ale už ho unavilo čakanie na ponuku zo strany Barcelony.

Barcelona pôvodne neplánovala kúpiť Brazílčana, ale situácia na prestupovom trhu spôsobila, že túto možnosť mohla vziať do úvahy. Kontrakt Neymara sa končil o rok a on sám sa chcel vrátiť na Camp Nou a hrávať s Leom Messim. To vyvolalo vlnu špekulácií a množstvo článkov v médiách. Neymar podľa Mundo Deportivo mal Barcelone povedať, že by sa rád vrátil a klub zas urobil potrebné kroky s vedomím, že vzhľadom na finančnú situáciu v klube bude potrebné do transferu začleniť až ďalších hráčov.

Barcelona sa v posledných týždňoch mala niekoľkokrát stretnúť s predstaviteľmi PSG, ale prezident parížskeho klubu zakaždým odpovedal, že Neymar nie je na predaj. Brazílčan bol však pripravený počkať do konca prestupového obdobia v očakávaní na to, čo Barcelona vymyslí. Na Camp Nou však majú jasnú prioritou a tou je zotrvanie Lea Messiho v klube. Okrem toho je potrebné refinancovať dlh, predať niekoľkých hráčov a zníženie miezd v prípade iných. Vzhľadom na to sa návrat Neymara zdal byť nemožný.

V tejto situácii Neymar varoval, že sa na podmienkach predlženia spolupráce dohodol s PSG a chýbal už len podpis. Tento dokument nakoniec aj podpísaný bol a Brazílčan už nečakal na ďalšie kroky zo strany katalánskeho klubu. RAC1 informovalo, že Katalánci sa cítia oklamaní a sklamaní, pretože v tento prestup verili. Mundo Deportivo v každom prípade prináša iné informácie - klub nie je nahnevaný a bude pokračovať v realizácii svojich pôvodných plánov, v ktorých Neymar vôbec nefiguroval.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

14 komentáre
2021-05-11 07:57:42
Nech si zostane v regionálnej francúzskej lige Judáš !!!
mito669 Premium
2021-05-11 08:04:39
Myslim že už by stačilo takýchto článkov keďže tato kapitola uz sa uzavrela