Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Vyhrať a vytvoriť tlak," Mundo Deportivo informuje, že Barcelona je nútená vyhrať na Ciutat de Valencia, aby naďalej ašpirovala na majstrovský titul. Ak zvíťazí, dostane sa na prvé miesto a bude čakať na súboj Atlética (zajtra) a Realu (štvrtok). "Vidím sa ako tréner v nasledujúcej sezóne," povedal Ronald Koeman. Denník informuje, že Los Blancos vytvárajú tlak na rozhodcov. Xavi Pascual po sezóne odíde z postu trénera hádzanárov Barcelony po 12 rokoch a 59. získaných tituloch.

"Dostať sa opäť na čelo," Sport píše, že ak Barcelona proti Levante získa 3 body, dostane sa v tabuľke La Ligy na prvé miesto. V základnej zostave Barcelony už neuvidíme veľa rotácie vzhľadom na zostávajúce 3 ligové finále. "Ak niekto môže rozhodnúť o mojej budúcnosti, tak je to Laporta," pripustil Koeman. Na vrchu titulku bomba v hádzanej: Xavi Pascual odchádza z postu trénera Barcelony po skončení tejto sezóny. Barcelona B zahrá s UCAM Murcia v baráži o postup do Segunda División. Denník tvrdí, že Real Madrid vedie kampaň, v ktorej vystupuje ako obeť a v koncovke sezóny vytvára tlak na rozhodcov.

"Späť na začiatok," L'Esportiu uvádza, že Barcelona, ktorá premrhala už dva pokusy o návrat na vedúcu pozíciu, ráta s víťazstvom, ktoré by ju vrátilo na čelo tabuľky na tretí pokus za predpokladu, že jej súperi zakopnú. "Vidím sa tu v nasledujúcej sezóne, ale dôležitejšie ako moja budúcnosť je finále La Ligy," priznal Koeman. Denník píše, že Barcelona prepustí riaditeľa zodpovedného za Espai Barça, ktorého najal Bartomeu. Pascual nezostane v Barcelone. Vedenie klubu a tréner, ktorý mal zmluvu do roku 2022, sa dohodli na odchode už v júni, bez ohľadu na to, či vyhrá Ligu Majstrov. UCAM Murcia je prvým súperom Barcelony B na ceste do Segunda División. Emma García a Pau Ribes získali striebornú medailu v zmiešanom plávaní.

"Téma rúk môže byť pre futbal príťažou," Marca píše o odlišných kritériách, ktoré mýlia profesionálov aj športovcov. Z piatich najlepších líg má La Liga najnižšie percento odpískaných pokutových kopov na zahraní rukou. Rôzni rozhodcovia navrhujú riešenia. Denník informuje, že talianska liga hrozí vylúčením Juventusu zo Serie A, ak neopustí Superligu. Real má obavy z rozpisu zápasov, pretože v priebehu 66 hodín odohrá dvojicou výjazdových zápasov proti Granade a Athletic. Barcelona ašpiruje na víťazstvo, vytvorenie tlaku a... musí čakať na chyby. Betis urobil ďalší krok smerom k európskym pohárom, keď porazil Granadu 2:1.

"Čierna ruka" - Real sa podľa denníka AS považuje za obeť rozhodcovských verdiktov pri svojich troch posledných remízach. González González, rozhodca VAR, je v centre kritiky Los Blancos. Pravidlá hry rukou sa v posledných dvoch rokoch dvakrát menila a počas najbližšieho leta príde ďalšia zmena. Koeman povedal, že aj samotní rozhodcovia majú pochybnosti. Atlético má obavy, že táto polemika ovplyvní 3 posledné zápasy. "Vyhrať a čakať," Barcelona sa pokúsi získať vedúcu pozíciu a vytvoriť tlak na Atlético a Real. Narastajú pochybnosti voči Koemanovi. Denník je názoru, že Juventus je ako sud so strelným prachom. Pirlo a Cristiano odídu a ak klub zostane v Superlige, bude vylúčený zo Serie A. Valencia si vyberá trénera na budúcu sezónu medzi Bordalasom a Diegom Martínezom.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
Lukas Admin
2021-05-11 08:24:17
Real Madrid ako obeť rozhodcov... - prečo sa nikto z Madridu nesťažoval v koncovke uplynulej sezóny? :D
2021-05-11 14:08:13
Zaujímavé, že Real v minulej sezóne po mnohých pomociach od VAR-u, ktorý im pomohol k titulu čušali ako voš pod chrastou. Zrazu...ak sa proti ním odpíska čo i len jedna penalta na základe rozhodnutia VA-u už štekajú ako besní psi. Ani na chvíľu si nepripustia, v minulom roku získali titul len VAR-om a tlakom Peréza na rozhodcov. Zrazu sú oni Tí ukrivdený a poškodený!!! Zaujímavé !!!