Jedným z problémov Barcelony v tejto sezóne je neschopnosť udržať si vybudovaný náskok v zápasoch. Súperi sa už proti Kataláncom neboja hrať aj keď prehrávajú, nevzdávajú sa a bojujú až do konca. To sa prejavilo v mnohých nepriaznivých výsledkoch pre mužstvo Ronalda Koemana, ktoré Barcelonu nakoniec aj pripravili o titul.

V zápase proti Levante Barcelona viedla už 2:0 a jej súper nehral o nič. Možnože remíza by vyznela inak, ak by Levante bojovalo o záchranu, ale súper Barcelony chce z tejto konfrontácie vyťažiť dobrý výsledok len z hľadiska prestíže. Barcelona však nebola schopná udržať si vedenie v zápase už po niekoľkýkrát a to ju vyšlo veľmi draho. Niečo podobné sa prihodilo vo finále Španielskeho superpohára, v ktorom Athletic v dvoch prípadoch dotiahol zápas do remízy a následne vyhral po predĺžení. V zápase s Cádizom Katalánci prišli o 2 body v samotnom závere a v zápase s Valenciou taktiež nechali súpera vyrovnať. Navyše, Leo Messi v zápase proti PSG poslal svoj tím do vedenia, no hostia potom na Camp Nou strelili 4 góly.

Na súčasnú morálku Barcelony mala určite vplyv prehra s Granadou. Mužstvo malo vtedy obrovskú možnosť dostať sa na vedúcu pozíciu v tabuľke Primera Division ešte pred priamym súbojom s Atléticom. Zverenci Ronalda Koemana sa ujali vedenia, ale potom Andalúzanom darovali 2 góly, čo vyvolalo obrovské sklamanie a množstvo negatívnych dôsledkov. Negatívna nálada začala prevládať aj v šatni, v ktorej sa začalo hovoriť o tom, že prácu z posledných mesiacov hodili do koša.

Denník Sport tvrdí, že šatňa sa po prehre s Granadou snažila povzniesť a sústrediť sa na najbližšie výzvy. Morálka v tíme však bola natoľko nalomená, že hráči sa už nedokázali sústrediť naplno a v zápasoch sa prejavila aj psychická a fyzická únava z náročnej sezóny. Katalánci však dokázali zareagovať jedine v zápase s Valenciou, ktorý napokon vyhrali.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-05-12 20:56:47
Hned se mi vybavi Jordi Alba. Ten rozhobor s Piquetem. Jordi je v poslední době dost labilní a ani výkonnostně to není ono. Každý nadává sice na pravou stranu ale na levé to taky není ono
2021-05-12 21:26:43
Tak vyplyva to z toho, ze v podstate celu sezonu to taha tych istych 13-14 hracov. To je to psychicke vycerpanie