Nad budúcnosťou Ronalda Koemana v Barcelone visí otáznik a katalánsky denník Sport predstavil možných kandidátov, ktorí by Holanďana mohli nahradiť. Existuje veľa možností - od skúsených a úspešných trénerov až po ľudí spojených s klubom.

Xavi Hernández

Všetko poukazuje na to, že Xavi sa skôr či neskôr do Barcelony vráti. Joan Laporta však už počas predvolebnej kampane uviedol, že zatiaľ ho vidí skôr v rezerve, kde by mohol pokračovať vo svojej trénerskej príprave. Xavi má v každom prípade zmluvu s katarským Al-Sadd a tú sa chystá predĺžiť. Pri mnohých príležitostiach v každom prípade povedal, že trénovať Barcelonu je jeho snom.

Jordi Cruyff

V posledných dňoch sa veľa hovorí práve o tomto pánovi. Spočiatku bol spájaný s príchodom do športového riaditeľstva Barcelony, no Cruyff má aj skúsenosti s trénovaním, napríklad z Maccabi, reprezentácie Ekvádoru a Shenzhenu. Laporta má s Cruyffom výborné vzťahy a išlo by o osobnú voľbu prezidenta FC Barcelona.

Jürgen Klopp

Zmluvu s Liverpoolom má do roku 2024, ale táto sezóna mu nevyšla. Ak sa rozhodne odísť, Barcelona by to mohla využiť. Časť šatne sa už podľa médií mala pokúsiť o jeho príchod, pretože ho považuje za jedného z najlepších trénerov na svete, takého, ktorý má na to, aby viedol mužstvo ako Barcelona.

Gabi Milito

Laporta miluje prekvapenia. Urobil to s Guardiolom a vyšlo mu to na výbornú. Teraz by mohol opäť vsadiť na bývalého hráča, čiže na Gabiho Milita, ktorý v súčasnosti pracuje v Argentinos Juniors.

Thierry Henry

Aj Francúz je bývalým hráčom FC Barcelona má potrebnú charizmu. V súčasnosti je bez práce a predtým bol asistentom Roberta Martíneza v reprezentácii Belgicka či viedol AS Monako a Montreal Impact.

García Pimienta

Stávka na interný talent. Tréner FC Barcelona B neraz povedal, že sa cíti pripravený na to, aby prevzal kormidlo prvého tímu a čaká na svoju šancu. V jeho prospech hovorí veľmi dobrá sezóna v podaní rezervy.

Marcelo Gallardo

S príchodom do Barcelony bol spájaný v uplynulých rokoch. Pracuje v River Plate a je považovaný za jedného z najinovatívnejších trénerov. Jeho meno zostáva v hre, no z tej už vypadol Nagelsmann.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

20 komentáre
2021-05-12 20:43:09
Keď už sa hovorí aj o náhradách tak to už asi vážne bude Koemanov koniec.
2021-05-12 20:46:10
Jestli má Xavi ve smlouvě doložku že pokud Barcelona bude chtít a kontaktuje ho, a může odejít tak neváhat :). Postavit to okolo něho jako dlouhodobý trenér, je možné že mu to bude sezonu trvat, bude klopýtat, ale vzhledem k tomu jak se prezentuje bych neváhal.. V Al Sadd si vedl skvěle na jeho fotbal se dalo dívat, hráči za ním šli, má tam neskutečný respekt a v klubu si ho pochvalují a váží. Já vím je to jenom Al Sadd ale průprava dobrá :).