Katalánske médiá dnes informujú, že Sergio Agüero je čoraz bližšie k prestupu na Camp Nou.

Barcelona pracuje na zložení kádra pre budúcu sezónu. Zdá sa, že existuje veľká šanca, že mužstvo posilní aj Sergio Agüero. Mundo Deportivo či La Vanguardia tvrdia, že zmluva s 33-ročným Argentíncom je už dohodnutá a prestup bude oficiálne oznámený po skončení sezóny, teda po finále Ligy Majstrov medzi Manchestrom City a Chelsea.

Agüero by prestúpil do Barcelony ako voľný hráč zadarmo, pretože 30. júna mu končí platnosť zmluvy s Manchestrom City a obe strany už oznámili, že spoluprácu nehodlajú predlžiť. Agüero v City strávil 10 sezón, stal sa idolom fanúšikov a nastrieľal až 258 gólov, vďaka čomu sa stal najlepším strelcom v histórii klubu.

Vo vedení FC Barcelona si cenia skúsenosti útočníka a jeho schopnosť strieľať góly. Zaváži aj jeho dobrý priateľský vzťah s Leom Messim. Vedenie klubu sa nazdáva, že príchod Agüera môže presvedčiť Messiho k zotrvaniu v klube. Agüero v súčasnosti zarába približne 12 miliónov eur, ale je ochotný súhlasiť s nižším platom v Barcelone.

Katalánci sú presvedčení, že 33-ročný hrotový útočník má na to, aby posilnil káder aj napriek tomu, že v poslednej sezóne ho trápili zranenia a odohral len 11 zápasov. Podľa predstaviteľov Barcelony Agüero je naďalej zárukou gólov a okrem toho v súčasnosti predstavuje skvelú príležitosť na prestupovom trhu. Na Camp Nou dávajú prednosť Agüerovi pred Braithwaiteom, ktorý má šancu ukázať svoje kvality na Majstrovstvách Európy a po skončení turnaja prestúpiť do Anglicka.

Príchod Agüera do Barcelony automaticky neznamená, že Barcelona zatvorí dvere Memphisovi Depayovi. Rokovania s Holanďanom sú vo finálnej fáze a aj ten by mohol prísť na Camp Nou zadarmo ako voľný hráč. Mundo Deportivo tvrdí, že Depay by mohol hrávať aj spolu s Agüerom a okrem toho si nedávno hľadal dom v Barcelone.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
kluc Premium
2021-05-13 12:46:07
Ja som len zvedavý akú "veľkú posilu" Laporta vytiahne keď hrot zablokujeme Aguerom....pokiaľ nebudú peniaze dokážem sa s tým zmieriť...
2021-05-13 12:57:16
Za mna je Aguero chyba. Jediny dovod preco sa zvazuje jeho prichod je uspokojit Messiho. Je otazka ci Kun bude vobec zdravy alebo odohra 10 zapasov v sezone? A najhorsie na tom je, ze je to derava zaplata problemu, ktory tu bude dalej vysiet vo vzduchu a to je perspektivna 9tka na na par rokov.