Joan Laporta je spolu s vedením FC Barcelona presvedčený o tom, že Nór sa počas leta stane hráčom Blaugranas.

FC Barcelona urobí všetko preto, aby sa Erling Håland počas leta sťahoval do metropoly Katalánska. Blaugranas navrhli plán operácie a sú v neustálom kontakte s ľuďmi z okolia útočníka, aby odštartovali rokovania už začiatkom júna. Barcelona má jasno v číslach a čaká na spečatenie financovania. Predstavitelia klubu sú presvedčení, že dokáže Borussiu Dortmund presvedčiť k predajú nórskeho útočníka a že hráč by sa počas leta rád presťahoval do Barcelony.

Nový prezident Joan Laporta sa s agentom hráča Minom Raiolom stretol pred pár týždňami. Na schôdzke bol prítomný aj Hålandov otec. Barcelona na stretnutí potvrdila svoj seriózny záujem o podpis Hålanda a vysvetlila, akým spôsobom sa stane ikonou projektu po boku Lea Messiho.

Celé plánovanie na budúcu sezónu sa točí okolo toho, že Messi zostane v klube a k nemu sa pripojí aj Håland. Športové oddelenie je v takomto prípade presvedčené, že s niekoľkými ďalšími vylepšeniami v obrane bude mať prvý tím FC Barcelona všetko potrebné preto, aby bol konkurencieschopný opäť aj v európskom meradle.

Barcelona v súčasnosti potrebuje uzatvoriť financovanie celej operácie. Na tejto záležitosti pracuje už niekoľko týždňov a zdá sa, že v nasledujúcich dňoch do seba všetko pekne zapadne. Následne sa útočníkovi môže predstaviť formálna ponuka. Håland je Dortmundu vďačný za všetko, čo pre neho urobil, ale v súčasnosti je zrejmé, že svojou kvalitou prerástol nemeckú ligu. Záujem o jeho služby majú mnohé elitné kluby, ale Nórovi sa najviac pozdáva myšlienka prestupu do La Ligy.

Dortmund zatiaľ trvá na tom, že počas leta svojho hráča nepredá, no je jasné, že o rok môže odísť za 75 miliónov eur v dôsledku vyplatenia odstupnej klauzuly. Ak chce nemecký celok zarobiť viac, musí sa s Hålandom rozlúčiť už počas tohto leta. Pre Barcelonu je kľúčové, aby sa s Dortmundom dohodla na konečnej cene transferu. Rokovania s Nemcami každopádne nebudú jednoduché, čo si Katalánci užili už pri rokovaniach o prestupe Dembélého.

Pandémia narobila vo futbale poriadnu neplechu a nielen Barcelona nemá financie nazvyš. Hoci to znamená, že klesla aj cena prestupov, Håland si podľa všetko udrží cenovku minimálne na úrovni 125 miliónov eur. Ak Barcelona predá niektorých hráčov, bude vedieť pokryť plat útočníka. Faktom ale zostáva, že Håland je pre Barcelonu počas leta 2020 prestupovým cieľom číslo jeden.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-05-13 14:20:30
Keby sa podarilo predať Griezmana a Coutinha tak by bol Haland realny aj tento rok. + Taký Roberto , to by bolo idealne
2021-05-13 14:21:35
Dovod, ze si Haaland zahra s najlepsim z najlepsich moze zavazit :)