Katalánsky denník Sport dnes informuje, že Ronald Koeman sa cíti dosť silný na to, aby v budúcej sezóne viedol Barcelonu a vykonal potrebné zmeny v kádri. Napriek tomu je názoru, že to, čo urobil od vlaňajšieho augusta, nie je dostatočne ocenené.

Koeman prišiel na pomoc Barcelone po tom, čo klub bol ponížený vo štvrťfinále Ligy Majstrov v Lisabone. Holanďan kvôli Barcelone opustil národný tím Holandska, aby si splnil najväčší sen v živote. Musel súhlasiť s odchodom Luisa Suareza, Nelsona Semeda či Ivana Rakitića a pracovať s hráčmi, ktorí mu zostali v kádri.

Po príchode do klubu musel hneď riešiť zmätok okolo Lea Messiho, ktorý sa snažil opustiť Camp Nou, neskôr rezignoval Josep Maria Bartomeu a Barcelona bola dlhé mesiace bez prezidenta, ale aj bez financií a preto sa muselo pristúpiť k zníženiu miezd a Koeman zmenu podmienok v zmluve prijal ako prvý. V septembri by na Barcelonu nestavil nikto ani deravý groš, všetci hovorili, že sezóna 2020/2021 bude prechodná. Aj napriek tomu sa Koemanovi podarilo vybudovať mužstvo, hoci v januári klub neposilnil žiadny hráč. Blaugranas vyhrali Copa del Rey a v istom momente sezóny mali nečakane reálnu šancu na zisk titulu. Je to oveľa viac ako sa očakávalo na začiatku sezóny či ešte v januári. V priebehu sezóny tréner do tímu zapracoval mnohých mladých hráčov ako Pedriho, Arauja, Minguezu či Moribu.

Holandský tréner si je v každom prípade vedomý toho, že mužstvo zlyhalo v kľúčových momentoch sezóny. Vie, že zakopnutia v zápasoch s Granadou či Levante sa nedajú len tak vysvetliť. Aj napriek tomu všetkému ho mrzí, že prácu, ktorú spolu so svojim trénerským štábom odviedol, si fanúšikovia dostatočne necenia. Faktom zostáva, že Katalánci zaznamenali 19 zápasov v rade bez prehry a to aj napriek náročnej situácii v klube a v kádri.

Koeman by od prezidenta Barcelony rád videl jasnú a verejnú podporu, no aj bez toho sa cíti dostatočne silný a sebavedomý na to, aby pokračoval vo športovom projekte, ktorý v tejto sezóne v Barcelone začal. Je presvedčený, že je schopný vykonať potrebné zmeny. Nerozumie v každom prípade tomu, že plánovanie ďalších krokoch je závislé od toho, či Barcelona vyhrá double, ktorý bol pred pár mesiacmi absolútne nereálny. Sport v tomto smere zdôrazňuje, že Ronald Koeman bez tak dosiahol oveľa viac, než sa plánovalo.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-05-13 18:32:56
Ak je ochotný napraviť svoje chyby a zbaviť sa tvrdohlavosti, zlepšiť striedania, viac rotovať počas sezóny, lepšie reagovať na taktiku súpera počas zápasov, tak nevidím problém v tom, keď bude pokračovať :D
jirkam Premium
2021-05-13 18:57:51
Je to reálné?