Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Idú si po všetko," Mundo Deportivo informuje, že futbalistky Barcelony pricestovali do Göteborgu, kde už zajtra odohrajú finále Ligy Majstrov proti Chelsea. Blaugranas sú pripravené zapísať sa do histórie po výhre všetkého v tejto sezóne. Denník píše, že Koeman sa vráti k rozostaveniu 4-3-3 za predpokladu, že zostane trénerom Barcelony. Rafa Nadal porazil Zvereva a v dnešnom semifinále si zahrá proti Opelkovi.

"Agüero - Depay: Prestupy do útoku," Sport píše, že dvaja útočníci, ktorí prídu zadarmo, posilnia Barcelonu do budúcej sezóny. Majú rôzne profily, ktoré sa navzájom dopĺňajú a Koeman dal zelenú na ich príchod. Denník sa domnieva, že Laporta, podobne ako Bartomeu, sa v prípade PSG zrazil so stenou. Prekazená revolúcia v otázke kapitánskej pásky v Barcelone. Na vrchu titulky: Barcelona je už v Göteborgu. Cortesovo mužstvo pripravuje zbrane na súperenie s Chelsea a zajtra sa pokúsi vyhrať svoju prvú Ligu Majstrov. Sport informuje, že Zidane sa rozhodol odísť z Realu po skončení sezóny. Mingueza posilní rezervu v play-off. Nadal vo svojej najlepšej verzii vyradil Zvereva.

"Na tento deň sme čakali dva roky," L'Esportiu cituje fragment z rozhovoru s Vicky Losada, futbalistkou Barcelony. Barcelona chce predať hráčov za 100 miliónov eur a pokúsi sa tento cieľ naplniť počas najbližšieho prestupového obdobia. Skončila sa séria 15. zápasov bez prehry v prípade Espanyolu, ktorý podal oveľa horší výkon ako počas bojov o postup do Primera. Industrias doma zabojuje s Movistarom o finále pohára vo futsale. Barceloneta, CN Barcelona a Mataro, Sabadell súperia o ligový titul vo vodnom póle. Basketbalový klub Girony oficiálne oznámil, že Laia Palau odohrá za klub ešte jednu sezónu.

"Alternatívou je Raúl," Marca uvádza, že bývalý hráč Realu je favoritom na post trénera prvého tímu za predpokladu, že Zidane po sezóne skončí. Španiel je už pripravený na takýto skok a s Castillou hrá v baráži o postup do Segunda División. Kroos nezahrá proti Athletic z dôvodu kontaktu s osobou nakazenou koronavírusom. Na vrchu titulky: Atlético sa cíti silné. "Príchod sem bol výzvou, hovorili, že už nie som schopný súperiť," denník cituje fragment z rozhovoru s Luisom Suarezom. Barcelona sleduje Isaka. Marca pripravila reportáž na základe "spomienok z pekla" na tému vplyvu vypadnutia do nižšej ligy. Dnes štartuje Final Four Copa del Rey vo futsale. Nadal tentoraz porazil Zvereva a na turnaji v Ríme postúpil už do semifinále.

"BabyMadrid," AS píše, že Zidane v zápase s Granadou nasadil najmladšiu jedenástku v tejto sezóne La Ligy s vekovým priemerom 26 rokov a 18 dní. V základnej zostave na Nuevo Los Cármenes bolo 6 hráčov do 23 rokov: Marvin, Gutierrez, Vinicius, Valverde, Militao a Rodrygo. Kroos nezahrá proti Athletic, pretože bol v kontakte s osobou nakazenou koronavírusom. "Držiac sa Wandy," denník informuje, že Atlético je klubom, ktorý v tejto sezóne získal najviac bodov ako domáci tím (45) a zaznamenal len jednu prehru. Rojiblancos zajtra privítajú Osasunu. AS je názoru, že Barcelona ide smerom nízkych nákladov a nekúpi žiadnu hviezdu. Nadal postúpil do semifinále. Márquez si vydýchol a Zarco dominoval počas tréningov pred GP Francúzska v MotoGP.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-05-15 16:59:05
vie niekto, o co islo v tej prekazenej revolúcia v otázke kapitánskej pásky v Barcelone?
o neymarovi je tu kazdy rok 20 clankov a o takej dolezitej veci nic