FC Barcelona má počas letného prestupového obdobia v pláne výrazne posilniť ofenzívne rady prvého tímu. Ide o jasnú prioritu a ako sa ukázalo, že hľadáčiku Blaugranas sa nachádza aj Alexandre Isak z Realu Sociedad.

Číslom jeden na prestupovom zozname Blaugranas je Erling Håland, ale je zrejmé, že získať Nóra nebude jednoduché. Jednak za to môžu finančné problémy na Camp Nou a jednak odmietavý postoj Borussie Dortmund. Isak je v tomto smere oveľa dostupnejšou možnosťou - ako z pohľadu financií, tak aj postoja Realu Sociedad.

Športové vedenie FC Barcelona sleduje Isaka od jeho príchodu do Španielska a pokúsilo sa ho kúpiť ešte pred transferom Martína Braithwaitea. Isak v tejto sezóne nastrieľal 14 ligových gólov a bol kľúčovým hráčom v excelentnej sezóne Realu Sociedad. Zároveň má len 21 rokov a neustále sa zlepšuje. Priestor pre ďalší progres v jeho prípade je obrovský a jeho aktuálna trhová hodnota podľa Transfermarkt je 30 miliónov eur.

Depay a Agüero nie sú prekážkou

Možný príchod Memphisa Depaya a Sergia Agüera, ktorí rady Blaugranas rozšíria zadarmo, neznamená nevyhnutie to, že Isakovi sa zatvorenie dvere pred príchodom do Barcelony. Holanďan totiž preferuje hru z ľavej strany a Argentínec je už veterán, ktorému sa nevyhýbajú zranenia a ťažko od neho očakávať, aby hral v každom zápase.

V každom prípade to vyzerá, že Braithwaite bude počas leta donútený odísť z Barcelony. O jeho služby majú záujem kluby z anglickej Premier League, no problém je v samotnom hráčovi, ktorý tvrdohlavo odmieta opustiť Camp Nou.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-05-15 10:07:33
Neviem načo nám takého hráča. Je síce mladý, ale výkonmi veľmi nenadchýňal.
2021-05-15 10:55:22
Čo sa to stalo že barca sleduje a kupuje priemerných hráčov