Budúcnosť Ronalda Koemana v Barcelone stále nie je na 100% istá, ale katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že ak si Holanďan udrží svoju pozíciu, vráti sa k rozostaveniu 4-3-3.

Tréner Barcelony má v pláne hrať často na súperovej polovici, s vysokým presingom a to znamená, že v defenzíve bude musieť zariskovať. Ako informuje katalánsky denník, tréner verí, že k hre v tomto systéme potrebuje posily, na ktoré sa v tejto sezóne nemohol spoľahnúť. Koeman chcel, aby klub kúpil Memphisa Depaya ako náhradu za Luisa Suareza. Neskôr však prišiel aj o Ansu Fatiho. Okrem toho sa spoliehal na to, že stred defenzívy vystuží Éric García a stred poľa Georginio Wijnaldum. V každom prípade neprišiel ani jeden z menovaným hráčov. Koeman preto musel hľadať riešenia prostredníctvom plátania dier v mužstve.

Na začiatku skúšal rozostavenie 4-2-3-1 a neskôr hrával aj v systéme 4-3-3, ale nakoniec vsadil na 3-5-2. Koeman sa týmto spôsobom snažil posilniť defenzívu a obmedziť počet individuálnych chýb. Tento systém pomohol aj Sergiovi Busquetsovi, Antoine Griezmann si na ihrisku našiel ideálne miesto a systém uvoľnil aj Jordiho Albu. V každom prípade to nevyriešilo všetky problémy tímu. Naďalej sme svedkami chýb v obrane, mužstvu zjavne chýba hrotový útočník a krajní obrancovia musia na svojej strane súperiť s číselnou prevahou hráčov súpera.

Ako informuje Mundo Deportivo, Koeman sa chce vrátiť k rozostaveniu 4-3-3, ale za predpokladu, že počas leta do kádra získa vhodné posily. Médiá v poslednom čase informujú, že Barcelona už dohodla podmienky prestupu s Éricom Garcíom, Sergiom Agüerom a Memphisom Depayom, takže tréner získa viac možností na výber vhodného systému. Bez ohľadu na neistotu, ktorá panuje ohľadom budúcnosti Koemana v Barcelone, tréner spolu s Mateu Alemanym, Ramonom Planesom a Joanom Laportom pracuje na plánovaní budúcej sezóny.

Podľa správ Mundo Deportivo niektorí od Holanďana očakávajú ofenzívnejšiu Barcelonu. Laporta na poslednom stretnutí s Koemanom chcel spoznať taktické plány trénera a zistiť, čo podľa neho prvému tímu Blaugranas chýba. Je teda celkom možné, že plánované personálne rošády v kádri povedú k návratu ku klasického rozostaveniu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
airman Premium
2021-05-15 15:05:22
Na dvoch defenzivnych zaloznikov ?
2021-05-15 15:07:55
Dúfam, že zostaneme pri systéme 3-5-2, to nám v aktuálnej situácií pasuje najlepšie. Na 4-3-3 nemáme dostatočne kvalitné krídla a problém by sme mali aj na krajoch obrany.