Kapitán FC Barcelona poskytol rozsiahly rozhovor pre argentínsky denník Olé, v ktorom odpovedal na mužstvo otázok týkajúcich sa napríklad jeho vášne pre futbal či každodenného života. Dnes vám prinášame druhú časť rozhovoru. Prvú časť si môžete prečítať na tomto odkaze

Aký má na teba vplyv to, keď 'bežní' ľudia v Španielsku či Argentíne hovoria s tebou o ich každodenných problémoch?

"Zlý, samozrejme, že zlý, najmä vtedy, ak o tom hovoria ľudia, ktorých mám rád, ktorí sú mojimi priateľmi. Nejde však len o nich, ale o všetkých. Existuje veľká chudoba, najmä v tejto krajine je veľa ľudí, ktorí prežívajú ťažké obdobie. Videl som to zblízka, viem, čo sa deje. Nie vždy som bol v pozícii, v ktorej som teraz. Ale vyjadriť svoj názor z tohto miesta nie je jednoduché, pretože ľudia potom môžu povedať: 'Hovoríš o tom, ale nevieš, aké to je'. Uvedomujem si všetko, čo sa deje v Argentíne a v Španielsku. Nepáči sa mi, čo vidím, že ľudia trpia. Ale ako som povedal predtým, hovorím o tom z iného uhla pohľadu, takže je pre mňa ťažké to komentovať."

Pochádzaš z tvrdo pracujúcej rodiny. Hoci si nežil v chudobe, detstvo si prežil v nižšej strednej triede a máš rôzne skúsenosti.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

1 komentár
2021-05-23 20:27:31
To nebola lepšia fotka? Messi obklopený armádou sa sem fakt nehodí.