Katalánska televízia TV3 včera priniesla informáciu o tom, že FC Barcelona hľadá náhradu za Ronalda Koemana a španielske médiá sa toho s chuťou chytili. Novinári dnes priniesli množstvo článkov o tom, kto každý sa môže stať trénerom FC Barcelona v nasledujúcej sezóne. Na čele s Pepom Guardiolom.

Viaceré médiá dnes informujú o tom, že Joan Laporta má na čele zoznamu potenciálnych nástupcov Ronalda Koemana práve Pepa Guardiolu. Barcelona sa môže pokúsiť získať trénera Manchestru City buď tento alebo na budúci rok. Novinári v súvislosti s trénerskou stoličkou prvého tímu Blaugranas spomínajú aj ďalších kandidátov, ktorí sú na zozname novinkou.

Laporta má na Guardiolu slabosť, pretože práve on ho v roku 2007 dosadil na post trénera FC Barcelona B a o rok neskôr z neho urobil trénera prvého tímu. Rodák zo Santpedor ako tréner od odchodu z Camp Nou zaznamenal mnohé úspechy a po 10-ročnej prestávke môže opäť vyhrať Ligu Majstrov. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že prezident Barcelony považuje Guardiolu za najlepšieho trénera na svete a okrem toho je pre neho ideálny kandidátom vďaka futbalovej filozofii a tomu, že sa identifikuje s klubom. Madridský denník AS dokonca uvádza, že Laporta sa chce s Guardiolom skontaktovať po finále Ligy Majstrov, aby mu navrhol návrat do metropoly Katalánska. Ten sa v každom prípade nezdá byť reálny, pretože Guardiola len v novembri predĺžil zmluvu so City až do roku 2023. Na Etihad má pritom komfortné pracovné podmienky, čo by v Barcelone určite nemal, pretože katalánsky klub má problémy na mnohých úrovniach.

Guardiola nedávno priznal, že Barcelona je klubom jeho srdca a médiá tak špekulujú, či by v prípade výhry v Lige Majstrov s Manchestrom City nedospel k záveru, že jeho misia na Etihad sa naplnila. Laporta si nezvykol dávať málo ambiciózne ciele, ale zdá sa, že táto záležitosť už presahuje jeho možnosti, najmä ak sám tréner neraz vyhlásil, že do Barcelony sa ako tréner prvého tímu už nevráti. Fabrizio Romano okrem toho uviedol, že Guardiola nemá v úmysle opustiť The Citizens aj v prípade triumfu v Lige Majstrov. Naopak, Pep Guardiola plánuje ďalšie posilnenie kádra svojho tímu.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

7 komentáre
2021-05-27 12:23:09
Guardiola neodejde ze City, protože takovou důvěru vedení jakou má tam nebude mít nikde na světě. Sám to několikrát řekl i před pár dny, navíc v Barceloně ta jeho parta už v podstatě nehraje, takže by si musel vystavět celý tým na novo, protože Pep si rád vystaví tým podle sebe a úspěch by nebyl jistý. Takže za mě Laporta jen zabíjí čas něčím co neklapne stejně jako u Flicka.
2021-05-27 12:23:58
Ak to Pep odmietne, čo asi áno, tak by sa táto sága mala ukončiť tým, že by Koeman dostal ešte tu ďalšiu sezónu.