Sergio Agüero je už hráčom Blaugranas. Bývalý útočník Manchestru City prestúpil na Camp Nou ako voľný hráč a dúfa, že v budúcej sezóne si s Leom Messi zahrá aj na klubovej úrovni. Príchod 33-ročného hrotového útočníka má svoje výhody aj nevýhody, na ktoré sa bližšie pozrieme v tomto článku.

FC Barcelona oznámila transfer argentínskeho útočníka len pred pár dňami. Agüero, ktorý je veľmi dobrý kamarát Lea Messiho, podpísal zmluvu s Blaugranas do 30. júna 2023 s odstupnou klauzulou vo výške 100 miliónov eur. Hoci má futbalista už 33 rokov, prichádza ako posila do Barcelony, ktorú Laporta označuje ako Barcelonu novej éry.

"Všetci vieme, že Barcelona je najlepším mužstvom sveta, takže hrať tu je dobré rozhodnutie. Chcem pomôcť tímu. To je ďalší krok, som veľmi šťastný. Pokúsim sa hrať a pomáhať tímu," uviedol Agüero vo svojom prvom rozhovore po príchode do metropoly Katalánska. Deviatka sa netají tým, že by si chcel zahrať v jednom tíme s Leom Messi aj na klubovej úrovni, nielen v reprezentácii Argentíny: "Chceme hrať spolu, ale Leo prijme spolu s klubom svoje vlastné rozhodnutie. Hrať s ním je česť a pýcha, poznáme sa dobre z reprezentácie. Ak zostane a myslím si, že sa tak stane, pokúsi sa dať zo seba to najlepšie."

Médiá pritom nahlas písali o tom, že Agüero do Barcelony prestúpil predovšetkým preto, aby klub presvedčil Lea Messiho k zotrvaniu na Camp Nou. Joan Laporta ako prezident klubu tieto domnienky médií zmietol zo stola: "Tento transfer je výsledkom jeho schopností a kvality. Transfer Kuna sa udial kvôli Kunovi. Je to prvý z prestupov, ktoré oznámime. Samozrejme, že tiež chceme, aby Messi zostal."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

2 komentáre
2021-06-06 11:39:20
Wijnaldum do PSG... zacinam jim neprat vic nez Madridu :D Chci at ti co tam chodi za prachama zazivaji rok co rok zklamani v LM.
2021-06-06 14:02:11
Všimnite si, že každý jeden hráč, ktorý príde do Barcelony okamžite na prvej tlačovej konferencii musí oznámiť, že Barcelona je najlepší klub na svete :D Na základe výsledkov to síce nie je možné konštatovať. Predpokladám, že to majú hráči v zmluvách, ako súčasť budovania a udržiavania prestíže Barcelony, ale je to umelé a mali by tie vyhlásenia byť úprimné.

Dodnes si pamätám, ako Pjanic na facebooku rozprával, že Juventus je najlepší klub na svete a nikde inde by sa necítil lepšie a po prestupe do Barcy hneď na prvej tlačovke samozrejme Barca bola najlepšia :D