FC Barcelona má podľa medializovaných správ záujem o kúpu Aymerica Laporteho. Katalánsky denník Sport tvrdí, že Katalánci sa zamerali na tohto 27-ročného stopéra, aby vyriešili problémy v defenzíve.

Novinári píšu o veľmi dobrých vzťahoch medzi Manchestrom City a Barcelonou, vďaka čomu sa medzi klubmi počas tohto leta môžu veľmi ľahko uskutočniť ďalšie prestupové operácie. Barcelona si tentokrát vyhliadka Laporteho a vedenie The Citizens by hráčovi mohlo umožniť odchod vzhľadom na to, že v poslednej sezóne ho Guardiola odstavil na vedľajšiu koľaj. V zostave úradujúceho majstra Premier League vytvorili stopérsku dvojicu Ruben Dias s Johnom Stonesom.

Problém je v každom prípade finančná situácia v Barcelone, pretože klub si nemôže dovoliť tento transfer zafinancovať. Do operácie by tak mohol vstúpiť Sergi Roberto, ktorého Guardiola chce mať vo svojom kádri. Odchovanec La Masie je s anglickým klubom v kontakte a mohol by reálne prestúpiť na Etihad.

Katalánsky denník Sport však píše, že o Laporteho majú záujem aj iné kluby okrem Barcelony. Navyše, Laporteho cena môže stúpnuť na blížiacich sa Majstrovstvách Európy, pretože stopér verí, že v drese reprezentácie Španielska bude zohrávať kľúčovú úlohu.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
Erikseman Premium
2021-06-06 12:41:56
To by bolo úžasné. Skvelý hotový stopér. K našej mladej krvi sa dokonale hodí. Ale keby prisiel tak musi odist Umtiti a jeden z dvojice Lenglet/Pique. Lenglet ako povedal neodíde a Pique podľa mna tiež nie. Mali by sme priveľa stoperov a podla mňa by Koeman odstavil niekoho z mladych, pretože neverím ze Lenglet aj Pique presedia sezónu na lavičke. Jediná možnost by bola keby sme ďalej pokračovali s 3 stopérmi. Ale každopádne Laporte by bol náš jednoznačne najlepsi stopér.
2021-06-06 12:58:31
Bral by som ho len by museli odísť Lenglet, Pique, Umtiti.