Antonio Mateu Lahoz, uznávaný, no aj kontroverzný španielsky futbalový rozhodca, poskytol veľmi zaujímavý rozhovor pre denník El País, ktorý viedol Vicente de Bosque. Známy arbiter v rozhovore porozprával o mnohých záležitostiach týkajúcich sa jeho povolania.

Práve si rozhodoval finále Ligy Majstrov a teraz sa pripravuješ na úlohu španielskeho rozhodcu na Majstrovstvá Európy. Po všetky tie roky si musel urobiť niečo dobre, aby si dostal dvojicu takýchto ocenení v tak krátkom čase.

"Stále tomu neverím. Naďalej lietam v oblakoch. Nemyslím si, že som si zaslúžil až také niečo, je to obrovské. Čo vám môžem povedať? Pískate so zodpovednosťou, ktorá s tým súvisí, ale aj preto, lebo vás to baví. Ak nájdete rovnováhu, ak viete, čo robíte a dokážete si to so svojim tímom užívať, pretože aj my rozhodcovia sme tím, tak je to úžasné. Veľmi pekným spôsobom som zistil, že prišiel rad na mňa. Robili sme prípravný kurz na EURO a oznámili nám to pred všetkými kolegami. Odmenili nás potleskom, objatiami a komplimentmi od všetkých. Od tohto dňa som nesmierne šťastný."

Cítil si zodpovednosť, že je to veľmi dôležitý zápas a nielen jeden z mnohých.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

4 komentáre
2021-06-07 11:14:33
vraj po EURE konči karieru
2021-06-07 13:36:56
Za mna piskal velmi zle ale poslednu dobu sa zlepsil a je jeden z najkvalitnejsich rozhodcov aki momentalne su, obcas sice chce byt hlavnou postavou vecera ale isto lepsi ako henten pes Manzano