Denník Superdeporte informoval, že ľavý bek Valencie José Gaya má veľké pochybnosti o svojom ďalšom účinkovaní v drese Valencie. Využiť to môže katalánska Barcelona, ktorá má o hráča už dlhší čas záujem.

Gaya je kapitánom Los Che a so silnými väzbami na klub, ale nie je si istý, či bude pokračovať v kariére práve na Mestalle. Kontrakt mu končí v roku 2023 a rokovania o jeho predĺžení uviazli na mŕtvom bode. Ako informuje Superdeporte, Gaya má pochybnosti nielen čo sa týka finančnej stránky, ale aj športového projektu Valencie. Situácia klubu sa v posledných dvoch sezónach zjavne zhoršila a v uplynulom ročníku nemala ďalek k zostupovým priečkam. Mužstvu viditeľne chýbali stabilné výkony a vedenie klubu už oznámilo, že počas tohto leta netreba očakávať veľké prestupy. Kríza spôsobená pandémiou koronavírusu ovplyvnila aj finančnú situáciu v klube a je možné, že bude donútený predať niektorých hráčov. Pre tak kvalitného obrancu ako Gaya to nie sú veľmi ambiciózne vyhliadky.

Barcelona je podľa Superdeporte v súčasnosti v najlepšej pozícii v boji o transfer 26-ročného futbalistu. Katalánci majú tohto obrancu v hľadáčiku už veľmi dlho, ale záujem sa zväčšil po príchode Mateu Alemanyho na Camp Nou. Denník v každom prípade tvrdí, že prvá ponuka zo strany Barcelony bola absurdne nízka a Valencia nemá záujem predať hráča len tak. Katalánci svoju ponuku musia značne vylepšiť, ale finančná situácia im to veľmi neumožňuje. Nemožno vylúčiť, že Barcelona do rokovaní zatiahne aj niektorého zo svojich hráčov. Na druhej strane je jasné, že nový tréner Valencie José Bordalas sa pokúsia Gayu presvedčiť, aby zostal na Mestalle.

zdroj: Superdeporte
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-06-07 11:43:08
Ano prosím!
2021-06-07 12:12:04
Zaujíma ma aká bola naša prvá ponuka? Ak sú tie správy pravdivé, že by ho Valencia bola ochotná predať za 15 M + bonusy, tak to sme museli dať asi riadne málo. To potom asi nemáme v klubovej pokladnici ani tých 15 M a niektorý tu ešte stále snívajú o nákladnejších prestupoch.